Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ainars Bagatskis: „Trebuie să executăm și mai bine, dacă vrem să luptăm mai sus”

Ainars Bagatskis: „Trebuie să executăm și mai bine, dacă vrem să luptăm mai sus”

CSO Voluntari a izbutit miercuri, 13 decembrie, să obțină o nouă victorie în European North Basketball League și să obțină calificarea în sferturile de finală ale competiției. Ilfovenii s-au impus cu 84 la 76 în fața lui Newcastle Eagles, după o revenire de la -9.

Iată ce a declarat Ainars Bagatskis la finalul jocului:

O să vă spun ce le-am zis și jucătorilor: eu trebuie să mă uit la scor, dar voi nu vă uitați la scor, ci doar jucați. De asemenea le-am spus să nu se gândească, ci să joace. Sunt jucători profesioniști de baschet, care trebuie să își folosească talentele, instinctele și să profite de situațiile care apar. Pentru asta, e nevoie de multă răbdare și de decizii inteligente în ofensivă. Ideea principală înaintea acestui joc a fost să nu pierdem mingea. Am avut 19 de turnoveruri și Newcastle Eagles a profitat pe contraatac. Evident, sunt fericit că am câștigat. Am avut calitate, însă trebuie să executăm și mai bine, dacă vrem să luptăm mai sus.

Întrebat dacă l-a surprins ceva la defensiva adversarilor, antrenorul alb-albaștrilor a spus următoarele:

Nu, a fost așa cum am plănuit. Nu aș spune că e o defensivă foarte agresivă. Ei au o apărare inteligentă. Aduc mulți oameni în spațiul de trei secunde și trebuie să pasezi foarte bine și să te bazezi mai mult pe șut. Evident, Newcastle e una din cele mai bune echipe din această ligă pe jocul de tranziție. Încearcă să își utilizeze talentul individual. În unele momente joacă foarte agresiv în apărare și în altele nu. În ultimele patru, cinci meciuri ne-am descurcat bine în fața presiunii și a agresivității. Astăzi, în unele momente, ne-am pierdut concentrarea.   

În acest moment, CSO Voluntari are un bilanț de 4-1 în grupa B a ENBL și se află pe prima poziție.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!