Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Al 35-lea meci Cluj - Sibiu în ultimii opt ani

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.01.2013

U Mobitelco Cluj-Napoca primește vizita lui CSU Sibiu în derby-ul etapei a 17-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Meciul va avea loc la Sala Horia Demian din Cluj, în cursul serii de sâmbătă (12.01), cu începere de la ora 20.

Este cel de-al 35-lea duel al celor două reprezentante ale Ardealului în ultimii opt ani. Avantajul este de partea Clujului cu 21-13.

De asemenea, echipa de pe Someș se bucură de un avantaj moral în fața sibienilor având o serie activă de opt victorii consecutive asupra Sibiului.

Galben-albaștrii au învins ultima dată în martie 2010, scor 73-70. De atunci s-au disputat cinci meciuri în sezonul regulat și trei (adică o serie) în playoff.

În polivalenta clujeană s-au consemnat 16 confruntări cu Sibiul, scorul fiind de 13-3 în favoarea amfitrionilor.

În sezonul regulat scorul este de 8-6 în favoarea lui U Mobitelco. Clujul a câștigat ultimele patru partide din sezonul regulat disputate împotriva Sibiului.

În playoff, s-au consemnat patru serii de playoff, trei dintre ele fiind adjudecate de către clujeni.

În fine, istoria recentă a consemnat și o dublă în cupă. Aceasta a fost adjudecată de către CSU Sibiu.

Meciul va consemna o premieră pentru baschetul românesc. Deși niciunul dintre ei nu se află la primul angajament în România, Niksa Bavcevic și Miodrag Perisic se duelează pentru prima oară în calitate de antrenori ai unor echipe din țara noastră.

1 comentariu la aceasta stire:
  • georgya :

    Victorie CSU
    Este timpul pentru un joc inspirat al CSU,asa ca HAI CSU, poti contrazice in seara asta statistica!!

    cu 11 ani în urmă (12.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!