Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Al treilea episod al duelului CSM CSU Oradea – CSU Sibiu în acest sezon, primul în Liga Națională

Al treilea episod al duelului CSM CSU Oradea – CSU Sibiu în acest sezon, primul în Liga Națională

Reeditarea finalei LNBM din sezonul precedent dintre CSM CSU Oradea – CSU Sibiu se joacă acum și în Liga Națională, după partidele jucate de cele două echipe în Supercupa României și în FIBA Europe Cup.

Bihorenii au un avantaj important din punct de vedere al moralului în fața Sibiului, după cele două victorii reușite în actuala stagiune. Mai întâi a fost vorba de meciul câștigat în Supercupă, scor 68-64, după un sfert patru fabulos în care elevii lui Cristi Achim i-au ținut pe sibieni fără punct marcat timp de șase minute. Apoi, cele două formații s-au întâlnit și în FIBA Europe Cup, tot la Sala Antonio Alexe, acolo unde CSM CSU Oradea s-a impus după prelungiri cu 92-86, în primul meci din faza grupelor. Nikola Markovic (21 de puncte) și Dragan Zekovic (16 puncte) au reușit să umbrească prestația excelentă a lui Barry Stewart, cel care a marcat 8 coșuri de 3 puncte în partida din 23 octombrie.

Stewart este însă unul dintre jucătorii incerți, după ce a suferit o accidentare la genunchi în meciul cu Fribourg. De asemenea, Aurelian Gavriloaia are o accidentare încă de la începutul sezonului. De partea cealaltă, și la Oradea a absentat Bobe Nicolescu, principala opțiune pentru jucător U23. Rămâne de văzut câți dintre aceștia vor intra la duelul de duminică, 10 noiembrie.

Ambele echipe vin după ce la mijlocul săptămânii au jucat în FIBA Europe Cup. Oradea a câștigat duelul de pe terenul celor de la Fribourg, scor 79-60, în timp ce CSU Sibiu a pierdut acasă, contra lui Bahcesehir, scor 81-83. În Europa, cel puțin, echipele sunt la poli opuși. Oradea se află pe primul loc în grupa D, cu 3 victorii din tot atâtea partide, în timp ce Sibiul are 3 înfrângeri în primele trei etape. Situația este mai echilibrată în liga internă. După patru runde în LNBM, atât CSU Sibiu cât și CSM CSU Oradea au două victorii și două înfrângeri. Ambele formații au pierdut împotriva lui U-BT Cluj, în timp ce Sibiul a pierdut la limită în fața Craiovei (74-75) iar Oradea a pierdut în prima rundă pe terenul Stelei (83-85).

Vom avea parte de un duel foarte interesant, în special sub panou, între tripletele Markovic – Zekovic – Valeika și Falker – Cooper – Philmore. De asemenea, Jared Jordan și Jordan Chatman vor avea mult de furcă pe perimetru cu jucători precum Kris Richard, Giordan Watson sau Aaron Broussard, oricare dintre ei având potențialul să pună 15-20 de puncte pe tabelă.  

Duelul dintre CSM CSU Oradea și CSU Sibiu se joacă duminică, 10 noiembrie, de la ora 20:00. Partida va fi difuzată pe Digi Sport 4.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!