Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alba Berlin a profitat de agresivitatea celor de la Ludwigsburg în semifinalele Bundesligii

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.06.2022

Alba Berlin a profitat de agresivitatea celor de la Ludwigsburg în semifinalele Bundesligii

Ludwigsburg, fosta adversară a lui U-BT Cluj din sferturile de finală ale Basketball Champions League, a fost eliminată din semifinalele Bundesligii în minim de meciuri de Alba Berlin. Trupa din capitala Germaniei a câștigat cele trei meciuri cu 89-84, 100-76 și 73-67.

Din seria de trei meciuri din BCL cu campioana României, ne amintim că Ludwigsburg este o echipă agresivă, cu un joc foarte fizic. În acele trei dispute, Șepcile Roșii au avut o medie de 23 de aruncări libere pe meci, 57 dintre ele venind în ultimele două meciuri.

Jocul dur avea să îi coste pe cei de la MHP-Riesen în disputele cu Alba Berlin, cu preponderență în primele două confruntări. În primul joc de la Berlin, gazdele au avut 28 de aruncări de la linia de pedeapsă față de doar 6 ale gazdelor. Diferența la cele transformate a fost de 22 la 2 și a făcut diferența, întrucât cele două echipe au înscris același număr de coșuri din interior, iar Ludwigsburg a avut cu cinci mai multe reușite de afară.

Istoria s-a repetat și în meciul doi, disputat tot pe terenul echipei clasate pe primul loc la finalul sezonului regulat. De data aceasta, Alba s-a impus la 24 de puncte, astfel că diferența nu a mai fost făcută doar de liberele transformate (29/35 față de 9/11).

După două meciuri acasă, Alba Berlin a avut 63 de aruncări de la libere, dintre care a transformat 51, iar Ludwigsburg a avut doar 17 încercări, din care a marcat 11. În meciul trei, disputat acasă la Ludwigsburg, ambele trupe au avut câte 17 astfel de aruncări, iar campioana en-titre a Germaniei a reușit să se impună din nou, la șase lungimi (73-67).

În finala Bundesligii, Alba Berlin își așteaptă adversarul din seria dintre Bayern și Bonn. Bavarezii conduc cu 2-0 la general la acest moment și urmează meciul trei pe teren propriu, programat sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:00.

*foto: tagesschau.de

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Toate ca toate
    dar oricit de agresiv ar juca Ludwigsburg, parca diferenta de libere este prea mare. Chiar ma intreb cum o fi arbitrajul acolo daca acasa Berlin are 63-17 la libere, iar in deplasare raportul e 17-17. Ceva scirtiie !
    MHP joaca agresiv si acasa nu doar in deplasare. Asta nu inseamna ca Alba Berlin nu este superioara valoric lui MHP sau ca as vrea sa scuz valoarea extrem de slaba a arbitrilor romani.
    Cum s-a observat chiar in BCL au fost arbitraje slabe dar NU PARTINITOARE. De fapt aici e diferenta si dupa cum se stie romanul se pricepe la "jmecherii" !

    cu 1 an în urmă (04.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca romeovura:

      Crud
      Dar adevărat, stil de baschet al celor de MHP e axat pe acel fault la limita regulamentul. Până la urmă avea să-i coste acest stil de joc, drept dovada e această discrepanță între aruncările de libere. Nu se mai accepta acest stil de joc în baschetul mare.

      cu 1 an în urmă (04.06.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!