Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Albijanic, varianta cea mai potrivită pentru Energia!?

Gabriel Pănoiu

Gabriel Pănoiu
14.08.2013

După campania impresionantă de transferuri a Energiei, fanii echipei gorjene mai aşteptau la Tîrgu-Jiu încă un pivot pe măsura achiziţiilor perfectate până la acea oră. Alegerea făcută de conducerea clubului, anume aducerea lui Drasko Albjanic, pare a nu fi una tocmai pe placul spectatorilor olteni.

Dacă la un moment dat se vorbea de pivoţi precum sârbul Milan Majsterovic, jucător care în prezent evoluează pentru EWE Baskets Oldenburg, în prima ligă din Germania, fostul jucător al celor de la BCM U Piteşti şi Asesoft Ploieşti a fost varianta aleasă de Florin Nini.

Albijanic a fost adus în România de Asesoft Ploieşti pe când acesta avea 25 de ani. În primul său an în Liga Naţională, Drasko a avut prestaţii oarecum solide raportat la minutele pe care acesta le primea de la antrenorul Vladimir Arnautovic. Jucătorul orginar din Bosnia&Herzegovina a încheiat sezonul 2011-2012 cu o medie statistică de 8.5 puncte şi 4.5 recuperări în 19.4 minute, Albijanic punând umărul la titlul câştigat de  echipa prahoveană în acel sezon.

În sezonul 2012-2013, acesta a evoluat sub culorile lui BCM U Piteşti, păstrându-şi media de puncte, respectiv minute cu care acesta ne obişnuise la venirea sa în România. Cu o medie de 8 puncte pe meci a încheiat bosniacul sezonul regulat, cât şi aventura lui BCM U în EuroChallange, acesta făcându-şi treaba ori de câte ori Tudor Costescu l-a introdus în teren. Alături de Piteşti, Albijanic a cucerit SuperCupa României la începutul sezonului precedent.

Albijanic este un jucător pentru banca de rezerve, el fiind foarte util în momentele grele ale colegilor săi ce evoluează pe poziţia 5, în speţă, la Piteşti în sezonul precedent, Damian Kinloch. Cu siguranţă, acelaşi rol îl va avea şi în echipa gândită de antrenorul Energiei Rovinari, Florin Nini, care pune mare preţ pe o bancă cât mai lungă.

În 63 meciuri jucate la nivelul primului eșalon baschetbalistic al României, alături de CSU Ploiești și BCM U Pitești, Albijanic are 1169 minute jucate cu 521 puncte, 244 recuperări, 42 pase decisive, 48 capace și 41 intercepții respectiv 91 posesii pierdute pentru 580 puncte de eficiență. El are 211 coșuri de două puncte cu 55.7% la acest procedeu. De asemenea a înscris șase coșuri de trei puncte cu un procentaj de 23.1%, respectiv 81 de libere transformate pentru 68.6% la linia de pedeapsă.

Un lucru este cert, Albijanic este un jucător care se pliază pe strategia gândită de Nini în vederea abordării noului sezon, acesta dorindu-şi o rotaţie cât mai lungă pe poziţiile mari, Drasko fiind o variantă perfectă pentru acest tip de gândire. Una peste alta, venirea lui Drasko la Tîrgu-Jiu, o putem trece la capitolul transferuri utile perfectate de Energia în această vară, aici bazându-ne pe argumentele mai sus prezentate.

Albijanic este ultimul transfer al Energiei Rovinari în această vară. Gorjenii l-au numit în funcția de antrenor pr Florin Nini. Jucătorii transferați la Târgu-Jiu sunt: Cătălin Vlaicu, Kostas Kakaroudis, Dalibor Djapa, Giordan Watson, Tal Karpels, Baris Aktas și Porter Troupe. Au fost păstrați Louis Darby, Adrian Roșu, Alexandru Gliga şi Claudiu Alionescu.

De notat că sportivul în vârstă de 27 ani se află în fața celui de-al 3-lea sezon în România cu a 3-a echipă diferită.

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    bun
    si cu cine joaca pe 5 titular? cu Djapa?

    cu 10 ani în urmă (14.08.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    ..
    Probabil asta este planul sa aibe in rotatie Djapa/Albjanic pe 5, Kakaroudis/Vlaicu pe 4.
    O sa vedem, oricum arata bine Energia..bafta

    cu 10 ani în urmă (14.08.2013)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay:

      Da!
      Eu cred ca pe Djapa il poate folosi si pe 4. Parerea mea.

      cu 10 ani în urmă (14.08.2013)
    • U BT Cluj-Napoca hell:

      Djapa
      Djapa prefera 4, joaca si 5 dar nu este nici pe departe pivotul tipic, oricum cred ca o sa surprinda placut cand o sa joace ce si cum stie si nu ce si cum vrea maimuta!

      cu 10 ani în urmă (14.08.2013)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    5
    Cred ca 5 o sa fie pozitia cea mai slaba din echipa, ai dreptate Djapa poate juca 5 dar nu este un 5. Mai mult cred ca este o problema in conditiile in care va fi titular pe aceasta pozitie el fiind un 4.
    Oricum daca nu o sa mearga treaba probabil ca vor schimba din mers. De urmarit Energia sezonul acesta.

    cu 10 ani în urmă (14.08.2013) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    albijanic
    eu zic ca o sa fiti multumiti de albijanic , o sa fie util echipei , mai ales ca aveti jucatori tehnici .eu unul vroiam sa ramana la pitesti.e bataios , serios , ambitios si are mana buna.sper sa faca treaba buna acolo

    cu 10 ani în urmă (14.08.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!