Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Rasic:„Steaua este un nume mare în sportul românesc și nu trebuie să dezamăgim”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.09.2015

Aleksandar Rasic ultima achiziție a Stelei CSM București a oferit o amplă declarație pentru site-ul oficial al clubului. Fundașul sârb în vârstă de 31 de ani a vorbit despre ce înseamnă clubul militar pentru el dar și depsre presiune de a juca la un asemenea club:

„Toată lumea așteaptă multe din partea noastră. În toate locurile în care am jucat, am simțit presiune, dar într-un sens pozitiv. Pentru mine, crescând ca baschetbalist în Serbia, este un lucru normal să joc sub presiune. Steaua este un nume mare în sportul românesc și nu trebuie să dezamăgim. Îmi amintesc când tatăl meu juca handbal și evolua împotriva Stelei în competițiile europene. Era un oponent foarte dificil”.

Chiar dacă nu a mai luat contact până cu baschetul românesc, Aleksandar Rasic s-a informat depsre campionatul nostru și spune că nivelul de aici este în creștere:

„Baschetul românesc devine mai bun de la an la an. Mulți jucători sârbi vin să joace aici, am vorbit deja cu câțiva dintre ei, deci știu că România se apropie din ce în ce mai mult de nivelul campionatelor importante din Europa”.

Aleksandar Rasic va participa alături de Steaua CSM în EuroCup, cea de-a două competiție europeană ca valoare. El a vorbit atât despre adversarii militarilor din această grupă cât și despre ceea ce presupune o participare într-o asemenea competiție:

„Când joci în Eurocup, simți că trebuie să dai totul pe teren. Joci cu cele mai bune echipe din Europa, deci este o provocare enormă atât pentru tine, ca baschetbalist, cât și pentru coechipierii tăi, ca echipă. Trebuie să joci la potențial maxim în fiecare secundă. Nu e ușor să ai meciuri la jumătatea săptămânii, iar după să evoluez în weekend în liga națională. Este un ritm nebun, dar plăcut, în același timp. Este bine că putem juca în Eurocup și vom evolua în multe partide. Vom obține multă experiență din aceste meciuri. Avem o grupă grea, deci trebuie să arătăm ceva mai mult decât o vom face în campionatul național. Am jucat împotriva fiecărei echipe din grupă, deci știu că sunt adversari dificili, unele din cele mai mari nume din ligile lor. Sunt și departe, din punct de vedere geografic. De exemplu, ca să ajungem la Bandirma trebuie să luăm trenul și după aceea ferrybot-ul. Nu va fi ușor cu aceste deplasări”.

Sârbul spune că s-a acomodat foarte repede atât cu noul oraș cât și cu noii săi colegi de echipă:

„Totul este în regulă până acum. Toată lumea este prietenoasă, începând de la staff și până la jucători. Suntem un grup foarte bun și dăm totul la fiecare antrenament. Este o plăcere să fiu aici și să lucrez cu acești oameni. M-au acceptat foarte ușor”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!