Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aleksandar Vuletic: "În ciuda eșecurilor, trebuie să ținem capul sus"

Paul Olar

Paul Olar
13.10.2013

Concordia Chiajna rămâne fără victorie și după etapa a treia din Liga Națională de baschet masculin. Băieții lui Vladimir Lucic au pierdut fără drept de apel confruntarea cu "U"-BT Mobitelco, scor 77-105 și ocupă penultimul loc în clasament.

Chiar dacă traversează o perioadă crâncenă, Aleksandar Vuletic își îndeamnă colegii să rămână pozitivi. Pivotul sârb vede în defensivă principala problemă a ilfovenilor, acesta analizând pentru Total Baschet ultimul rezultat al trupei sale.

Cum ai descrie disputa cu "U"-BT Mobitelco?

Cred că am fost foarte obosiți. Am călătorit 12 ore cu autocarul la Timișoara, unde am avut un meci greu, apoi ne-am întors acasă. Astăzi am întâlnit una dintre cele mai puternice echipe ale ligii, care are în componență baschetbaliști de valoare. Totuși, dacă eram mai puternici din punct de vedere fizic, sunt sigur că adversarii nu ar fi avut o partidă atât de ușoară.

Va fi greu să vă reveniți după un astfel de eșec usturător?

Ne aflăm într-un șir de înfrângeri, dar trebuie să ținem capul sus. Ne așteptam la un sezon dificil, avem nevoie mai multă muncă, colectivă și implicit câștigarea unor jocuri.

Ai debutat cu statistici impresionante în Liga Națională. Ce te motivează să joci atât de bine?

Nu am nevoie de o anumită motivație. Eu sunt un luptător, dau totul și pun sufletul pe teren, indiferent de numele adversarului.

Ce trebuie îmbunătățit în jocul vostru?

Fără nicio urmă de îndoială, apărarea este punctul nostru slab.

Majoritatea străinilor au părăsit Chiajna datorită problemelor financiare, cu excepția ta și a lui Nemanja Petrovic. Ce te-a convins?

Conducerea și antrenorul și-au dorit în mod deosebit ca eu cu Nemanja să continuăm alături de Concordia. Totul se datorează faptului că am pus umărul la promovarea formației din eșalonul secund, iar oficialii au fost încântați de munca noastră. Să fiu sincer, îmi pare rău de jucătorii ce au plecat, deoarece formam un grup puternic ce a evoluat la înălțime în amicale.

Urmează o nouă etapă de foc, în care întâlniți pe CSU Ploiești...

CSU Ploiești este, foarte probabil, cea mai bună echipă din România. Dăm piept cu o grupare angrenată în EuroChallenge, nu avem șanse prea mari, dar mergem acolo să concurăm și să ne îmbunătățim evoluțiile.

*Foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!