Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alessandro Magro, după înfrângerea cu U-BT Cluj: „Trebuie să muncim mai mult în defensivă”

Alessandro Magro, după înfrângerea cu U-BT Cluj: „Trebuie să muncim mai mult în defensivă”

Germani Brescia a cedat pe terenul lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a cincea a grupei A din EuroCup, scor 86-91 miercuri seara (23.11). În urma acestui rezultat, ambele echipe au 2-3 bilanț.

Alessandro Magro a participat la conferința de presă după meci, antrenorul Bresciei scoțând în evidență un aspect la care Clujul i-a dominat pe italieni și unde a simțit că echipa lui putea să ofere mai mult:

„Am venit la Cluj în încercarea de a lupta. N-am avut defensiva pe care ne-o doream, în special contra unei echipe puternice cum e U-BT, așa că trebuie să corectăm greșelile pe data viitoare și să ne concentrăm pe următorul joc. Pe toată durata meciului n-am fost prezenți în căciulă așa cum ne-am dorit. Ei au marcat coșuri ușoare și au meritat victoria, pentru că probabil au jucat mai bine decât noi, încercând să se folosească de punctele noastre slabe. Trebuie să rămânem calmi și să muncim în continuare.

Ei au avut 20/21 în căciulă. Este prea mult dacă ne dorim să concurăm. Procentajul reușitelor de trei puncte ne-a permis în prima repriză să rămânem în meci. Apoi e normal că a scăzut, chiar dacă am terminat cu 50%. Am ratat aruncări libere și dacă vrem să concurăm, nu putem lăsa adversarul să înscrie 90 de puncte cu un asemenea procentaj. La final, cu ajutorul unor intercepții, am avut șansa să strângem scorul. Trebuie să muncim mai mult în defensivă.”

Tehnicianul a făcut referire într-un scurt pasaj și la unele decizii ale arbitrilor:

„Unele decizii pe parcursul jocului, în privința înțelegerii nivelului contactului, m-au dezamăgit. Acesta este jocului și nu putem controla arbitrajul. Putem controla în schimb defensiva.”

Brescia are derby-ul italian cu Umana Reyer Venezia în următoarea rundă din EuroCup.

*foto: Sportando

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Nici un cuvint
    despre tehnicul incasat, care a anulat oportunitatea unui "norocos" dar posibil 4 point-play ! In conditiile in care mingea era data italienilor, el reclama un fault. Din cite stiu la libere se acorda cite un punct, iar maximul se putea obtine doar cu ratarea voluntara a celei de a doua aruncari. Aici intervenea hazardul recuperarii sau nu a mingii si apoi o aruncare de 3 reusita. Uite ca se poarta si la case mai mari ca antrenorul prin deciziile sale sa anuleze sansele echipei. In schimb nu are nimic sa-si reproseze...

    cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      tehnic
      Dar ca sa fim corecti, a fost fault la Meindl pe incercarea de recuperare, dar arbitri nu au fluierat, au lasat jocul sa continue (e drept mingea era la italieni)

      cu 1 an în urmă (24.11.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!