Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alex Pașca și Modibo Diaby, protagoniștii unui moment amuzant în Slovacia. Video

Alex Pașca și Modibo Diaby, protagoniștii unui moment amuzant în Slovacia. Video

Echipa U20 a lui U-BT Cluj-Napoca se află la finalul acestei săptămâni în Levice, Slovacia, unde participă la cel de-al doilea turneu EYBL stagional. Alb-negrii au trei adversari la acest turneu: Vienna United, London United, Ratgeber Academy și MAFC Budapesta.

Clujenii au disputat deja primul meci din Slovacia, reușind să se impună categoric în fața formației din capitala Austriei: 92-45. Liderii trupei antrenate de Horia Pascu au fost Modibo Diaby (18 puncte, 9 recuperări), David Lăpuște (15 puncte, 6 recuperări), Alex Pașca (12 puncte, 5 pase decisive) și Vlad Grujescu (10 puncte).

În sfertul al treilea al confruntării cu Vienna United, Pașca și Diaby au fost protagoniștii unui moment rar întâlnit pe terenul de baschet. După o acțiune a ardelenilor, Alex și Dibo au început să discute despre o greșeală comisă de pivotul lui U-BT și, odată schimbați, fundașul alb-negrilor a găsit metoda potrivită pentru a se face înțeles.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Pașca a luat tabla de joc și markerul antrenorului său, s-a așezat lângă Diaby și a început să îi deseneze schema și ceea ce avea de făcut baschetbalistul din Mali la acea acțiune.

Cu câteva faze înainte de a ieși de pe teren, Diaby a ajutat prea mult în apărare, rezultând într-un coș de trei al adversarilor. Am luat tăblița să îi desenez pentru că el nu înțelege mereu româna la perfecție și pentru a-l ajuta să înțeleagă regula echipei în situația respectivă”, a explicat Pașca, într-un interviu pentru Baschet.ro.

În condițiile în care antrenorul său trebuia să conducă în continuare meciul, Alex și-a asumat rolul de căpitan, pe care l-a primit în urmă cu două sezoane.

Rolul meu de căpitan este să îi ajut pe colegii mei cât de mult pot. Fiind la seniori, unde am foarte mulți jucători experimentați în jur, de la care încerc mereu „să fur meserie”, trebuie să fiu un model aici, la echipa de juniori. De aceea, încerc mereu să le explic ce greșesc și să îi fac să înțeleagă anumite aspecte, să îi încurajez cât de mult pot și să mențin o atmosferă cât de frumoasă în vestiar”, a continuat jucătorul lui U-BT.

Pașca a vorbit despre evoluția echipei sale în disputa cu gruparea austriacă și despre obiectivele pe care le are pentru acest turneu:

Prestația echipei din primul meci a fost una corectă, de la început până la final. Am controlat jocul și am arătat că suntem mai buni. Sper ca, în restul turneului, să încercăm să jucăm un baschet cât mai frumos și să câștigăm toate meciurile.

La final, l-am întrebat pe Alex dacă i-ar plăcea să devină antrenor cândva.

În principiu, nu cred că este pentru mine meseria de antrenor, dar niciodată nu știm ce ne oferă viața, așa că vom vedea.

Juniorii Clujului s-au impus și în cel de-al doilea meci de astăzi, 4 februarie, cu scorul de 85 la 73, în fața lui BC London United. Sâmbătă, la ora 12:00, echipa U20 a lui U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Ratgeber Academy în timp ce duminică, la ora 10:00, ardelenii o vor înfrunta pe MAFC Budapesta. Meciurile pot fi urmărite, în direct, pe canalul de YouTube CAMUGO Channel 2.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!