Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Coconea rămâne la SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.07.2019

Alexandru Coconea rămâne la SCM Timișoara

SCM Timișoara îl păstrează în lot pe Alexandru Coconea și pentru stagiunea 2019-2020. Extrema de 20 de ani a fost a doua opțiune de la alb-violeți pentru jucătorul U23 în sezonul precedent, după Dragoș Diculescu. Coconea a bifat 28 de meciuri în LNBM alături de timișoreni și 4 în cupă.

Alexandru Coconea nu s-a numărat printre numele pe care bănățenii anunțau că vor să le păstreze, în primă fază, și pentru sezonul următor la conferința de presă de prezentare a lui Dragan Petricevic ca noul antrenor. Atunci președintele secției de baschet de la SCM, Ilie Trițoiu, sublinia că prima opțiune pentru jucătorul U23 era Dragoș Diculescu, dar acesta a părăsit gruparea de pe Bega pentru SCM U Craiova.

Bănățenii își păstrează în lot a doua opțiune de jucător U23 din stagiunea precedentă. Alexandru Coconea a împlinit 20 de ani în luna aprilie, are 1,99m înălțime și este extremă. A debutat alături de alb-violeți în Liga Națională de Baschet Masculin.

„Sunt încântat să continui alături de Timișoara. Am încredere că o să fie un sezon bun, în ciuda problemelor și că o sa reușim să ne unim forțele și să facem o treabă bună, alături de public, pentru că avem nevoie de suporteri. Jucăm într-o formulă nouă, antrenorul este nou, dar vom da ce avem mai bun și sper că vom reuși să ne clasăm cât mai bine posibil”, a declarat Coconea pentru site-ul oficial al echipei de pe Bega.

A jucat 28 de meciuri de campionat în sezonul 2018-2019, cu medii de 0,7 puncte, 0,8 recuperări, 0,1 assist-uri, 0,2 turnovers și 0,3 intercepții, cu 1 eficiență în 5:17 minute. Cel mai bun meci al său în campionat a fost cel cu Dinamo Știința București pentru locurile 5-8, câștigat de bănățeni cu 115-87. A marcat atunci 5 puncte plus 5 recuperări, pentru +8 eficiență. A ratat ultimele partide ale sezonului din cauze medicale.

A evoluat și în 4 partide din Cupa României cu bănățenii. A avut medii de 2,5 puncte, 2,3 recuperări, 0,3 assist-uri și 0,3 intercepții în 10:27 minute, cu 4 eficiență. Constănțeanul a mai jucat la juniori pentru BC Athletic Constanța, ACS Dan Dacian, CSA Steaua CSM Eximbank București și CSU Știința București. Pentru bănățeni a evoluat și în cupa de 3x3, câștigând bronzul. Extrema este în lotul naționalei U20 care își începe vineri participarea la Campionatul European, Divizia B, de la Matosinhos.

Alexandru Coconea este al treilea jucător confirmat de SCM Timișoara pentru sezonul viitor, după prelungirea acordului cu Nikola Pesakovic și aducerea lui Adam Mirkovic. Bănățenii spuneau că păstrează și tinerii din zonă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!