Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Iacobescu: "Îi urez lui Lecca retragere plăcută"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
16.12.2011

În cursul zilei de vineri, 16 decembrie, site-ul nostru a fost contactat de către managerul general al echipei vicecampioane, CSU Ploieşti, care a solicitat dreptul la replică referitor la declaraţia lui Ştefan Lecca care afirma pentru Total Baschet că "Dacă comisia de apel întoarce trei decizii ale comisiei de disciplină, eu mă retrag".

Mai citiţi şi: 

Ştefan Lecca: "Dacă comisia de apel întoarce trei decizii ale comisiei de disciplină, eu mă retrag" 

Alexandru Iacobescu doreşte să-i ureze "vacanţă plăcută" lui Lecca fiind de părere că "Levente Szijarto şi Cătălin Burlacu nu sunt implicaţi în aşa-zisul carambol". Acesta se miră de faptul că "un comentator sportiv nu reuşeşte să îşi oprească pornirile megalomanice" mai adăugând faptul că "deciziile pe care le ia în comisie sunt peste puterea sa de înţelegere". Nu în ultimul rând Iacobescu "speră" ca luni să se "judece drept" fără presiune.

Îi urez domnului Lecca retragere plăcută. Aşa cum dânsul s-a antepronunţat atunci când a comentat meciul dintre Sibiu şi Ploieşti bazându-se pe intuiţia pe care o are din perioada în care era jucător, îmi permit să-i urez o vacanţă plăcută, odată cu o copie a DVD-ului de la meciul Sibiu vs Asesoft în care se vede că atât jucătorul Levente Szijarto şi Cătălin Burlacu nu sunt implicaţi în aşa-zisul carambol. Odată cu vizionarea DVD-ului, Levente Szijarto nu are nimic de-a face cu această fază în timp ce Cătălin Burlacu are o discuţie mai aprinsă cu arbitrul Anica, după o greşeală evidente de arbitraj care este menţionată în raportul comisarului. Pe acelaşi DVD se poate vedea că stewarzii în loc să calmeze spiritele mai rău le încing, împingându-l şi lovindu-l pe Rade Dzambic care venise să aplaneze un eventual conflict între Anica şi Burlacu. Mă declar mirat că un fost jucător şi un comentator sportiv nu reuşeşte să îşi oprească pornirile megalomanice şi nu reuşete să comenteze un meci fără să aibe ceva de spus la adresa unor jucători care de-a lungul timpului le-a fost colegi sau au fost învăţaţi baschet de tatăl dânsului. Respectul faţă de fenomen vine din înţelegerea acestuia, domnul Lecca nefiind un simplu spectator din tribună. Deciziile pe care le ia în comisie sunt peste puterea lui de înţelegere. Luni vom fi prezenţi la comisia de apel unde vom pune la dispoziţie toate probleme video pe care le avem la dispoziţie. Sper ca această comisie să nu fie sub presiune, să judece drept, pe baza dovezilor care există în acest dosar.

Este prima declaraţie din partea unui oficial al echipei prahovene după ce FRB a dictat sancţiuni împotriva lui Szijarto şi Burlacu. Până acum oficialii echipei CSU şi jucătorii implicaţi nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Foto: sporttim.ro 

7 comentarii la aceasta stire:
  • realHQ :

    Corect
    De acord aici cu Alex Iacobescu, varza murata (dupa intonatie, interes, pregatirea in vederea meciului si atitudine) care plictiseste lumea la transmisiile Digi trebuie sa se hotarasca odata ce vrea sa fie: in sistem, in afara sistemului, pe langa sistem, deasupra sistemului, etc. Comentator (nuuuuuuu!!!), arbitru,membru in comitete si comitii, antrenor, fost jucator, guru, baiatul domnului Lecca, whatever. Multiple optiuni, o singura persoana care sa faca alegerea. Dar sa o faca odata.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    ai drepate
    Intradevar,nu stii ce e si cu Lecca asta,in schimb poti fi sigur ce sunt Iacobescu,Burlacu si Sziarto: niste nesimtiti.

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • CSM Târgu Jiu vasile velcea :

    si eu
    Total de acord cu spusele lui realHQ!

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • doarbaschet :

    si eu
    Si eu,total de acord. Ce atata scandal,doar nu l-au scuipat,asa cum fac de obicei,l-au ingramadit putin,ce vina are Burlacu ca el are 2,10m si Anica numai 1,60?

    cu 12 ani în urmă (16.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Pukuchan :

    un simplu comentariu
    Caracterul mizerabil al lui Catalin Burlacu nu cred ca este o surprindere pentru nimeni.Inca de la incepul acestui sezon Levente Szijarto a avut o atitudine destul de asamanatoare lui Burlacu.Din punctul meu de vedere este complet inadmisibil ca un jucator profesionist de baschet sa aiba astfel de reactii atat fata de alti jucatori cat si fata de arbitrii.Declaratiile domnului Iacobescu sunt complet lipsite de respect,acest membru al staff-ului tehnic al CSU Asesoft avand un numar impresionant de faulturi tehnice pentru atitudinea sa din apropierea bancii.Este pacat ca putem vedea astfel de reactii la una din echipele fruntase ale clasamentului insa decizia finala va fi a Comisiei de Apel care poate lua o decizie deja cunoscuta de multi(In Romania banul rezolva totul)!

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    Lecca
    Parca nu ar fi vazut meciul domnul Lecca. Mare jucator de felul lui si cu un palmares inspaimantator. Szijarto nici macar nu a pus mana pe acel arbitru, darmite sa-i zica ceva (filmat de suporterii sibieni). Daca ce a facut Burlacu a fost o chestie de suspendare, as zice ca trebuie suspendat si Dragusin pentru cateva lucruri mult mai grave :). Dar el e beizadea, joaca la Medias si nu va pati nimic pentru federatia si arbitrajul sunt dominate de apropiatii echipelor din Ardeal (ca sa nu zic ca e plin de arbitrii ardeleni). Ce zici domnule Lecca sa o lasi mai usor cu invidia pentru carierele lui Burlacu si Szijarto si sa fii mai obiectiv. Nu zic ca nu le prinde o pauza amandurora ca sa se linisteasca si sa nu mai fie afectati de arbitrajele unor tipi din divizia B, dar macar trebuiau sa-l bata pe arbitrul ala ca sa stie de ce sunt suspendati.

    cu 12 ani în urmă (17.12.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    din nou...
    O noua iesire la rampa "marca Iacobescu"; asta nu ma mai mira, micul Caragiale trebuie sa aiba intotdeauna ultimul cuvant si nu oricum, ci in stilul lui caracteristic, printr-un pamflet ieftin. Imi pare rau insa ca fanii ploiesteni nu inteleg ca manifestarile astea nu-si au locul pe terenul de baschet, cred ca asta era ideea ce incerca s-o transmita Stefan Lecca. Sunt curios ce fapta comisa de catre jucatorii dansului ar fi in acceptiunea d-lui Iacobescu suficient de grava pentru a fi sanctionata de catre comisia de disciplina

    cu 12 ani în urmă (18.12.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!