Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Iacobescu nu s-a prezentat la DNA Ploiești

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
02.07.2015

Foto: Mediafax.ro

După 12 ani în care a dominat baschetul românesc, CSU Asesoft Ploiești a ajuns în imposibilitatea de a continua în Liga Națională. Retrgerea principalului sponsor, Sebastian Ghiță, dar și lipsa sprijinului autorităților locale au obligat gruparea prahoveană să înceapă totul de la zero, în liga secundă, dar și cu o altă denumire, CSM Ploiești.

Dacă problema baschetului a fost parțial rezolvată în Ploiești, nu același lucru se poate spune despre cele cu care se confruntă Sebastian Ghiță și Alexandru Iacobescu. Asupra primului, săptămâna trecută, procurorii de la DNA Ploiești au instituit un sechestru asigurator asupra averii sale dar și a 51 de societăți presupuse ca fiind controlate de acesta, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale și confiscării extinse. Asupra măsurii Ghiță a făcut marți contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța rămânând în pronunțare.

Alexandru Iacobescu a fost citat miercuri dupămasă la DNA Ploiești. Conform publicațiilor centrale fostul manager al clubului Asesoft nu s-a deplasat la sediul instituției și nu a putut fi găsit la domiciliu. Conform comisarul.ro, Iacobescu ar fi părăsit țară. 

În cei 12 ani petrecuți pe prima scenă a LNBM, CSU Asesoft Ploiești a izbutit să cucerească 11 titluri de campioni ai României, șase Cupe ale României și o cupă FIBA Europe.

15 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    ...
    Stiu cum e cu "sa nu te bucuri de raul altuia" dar nu pot sa ma abtin din a avea un sentiment de satisfactie

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    incet, incet
    si cu multa rabdare se va face dreptate.....speram ca intr-o masura meritata si nu doar partiala!!!

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe misub :

    Ase - Hotii!
    Asta-i ASESOFTUL!
    Sa i se retraga toate titlurile obtinute prin jaf!
    Asa excroci au fost din totdeauna, nu degeaba i-a urat toata suflarea baschetbalistica cinstita din tara.
    Iar gunoiul de Iacobescu sper din tot sufletul sa nu scape de justitie.

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Hopa, o fugit dobitocu? Fara puscarie tot nu scapa, paote doar mai amana verdictul...da un bou ca el o merita pe deplin, din parte iti doresc Iacobescule 25 de ani + 1 zi. Stiam ca va veni si ziua asta, am zis-o de mutla vreme si ca orice ardelean am avut si rabdare. CIne rade la urma rade mai bine. Pacat ca ai fost in Ardeal cand ai facut gesturile cu degetele catre 4000 de oameni, ca poate altfel faceai o baie in sange propriu si nu cred ca iti strica...intra in procesul de educare(ca la tine nu poate fi vorba de reeducare, fiind un handicapat..noroc ca ai avere ca altfel meritai pensie grad II macar)

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    GRIJA LA SAPUN.

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Constantin Titi Mircea :

    putin respect
    articol neinspirat pentru o publicatie ca total baschet...

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Respect fata de ce? fata de infractionalitate? Sau ii musai sa respectam degetele alea pe care le-a indreptat catre noi, sau atunci cand a venit in fata noastra si a mimat un act sexual cu noi suporterii lui "U" (printre noi erau si foartemulti copii), pentru asta sa il respectam? Daca pentru asta ii musai sa il respectam atunci l-om respecta, da unica conditie ii sa il trimita la noi la Gherla impreuna cu o trusa de machiaj profesionala, niste vazelina dar si un sapun extrem de alunecos si promitem ca o sa primeasca tot respectul cuvenit unei domnisoare frumoase!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Respectul cuiva il castigi nu il capeti doar pentru ca ai o functie!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Constantin Titi Mircea:

      putin respect
      respect pentru baschet. textul din continutul articolului nu are legatura cu baschetul. si asa, putini inteleg baschet. in ce ne invita textul sa cunoastem, inteleg si mai putini.

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Putin mai coerent si poate o lecturare si o aprofundare mai buna a textului ar prinde bine! Din pacate capacitatea mea de intelegere s-a terminat cand am incercat sa inteleg ce vrei sa spui!

      Iar articolul ne invita sa descoperim, nasterea, gloria si decaderea Asesoftului sub bagheta acestui......., baschet!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baloo :

    no respect
    jegobescu,un om mic da' cu gura mare,a fost personajul care-i spala jegurile lui ghita . As vrea sa-l vad pe acest gura sparta cum da din casa tot ce au facut rau in baschetul romanesc , cum au controlat arbitrajul si comisarii (implicit frb) asta in cazul in care DNA-ul va mai avea timp si pentru problemele noastre . In rest saracu' a aratat cu degetul ca altceva nu are nu vedeti ca-i mai mic ca un deget normal ! TEXTUL ARE LAGATURA CU BASCHETUL pentru ca de la jegurile din ploiesti a fost mizeria din baschet in ultimii ani !

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    erata
    Nu incep totul de la 0:au deja 3 locuri asigurate in echipa:jegobescu,ghita,ponta.Mai trebuie 2 si-si fac echipa: CSU DNA Ploiesti.Sala in care vor juca:Beciul Domnesc!!

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    @Constantin Titi Mircea
    Acest individ Iacobescu are foarte mare legatura cu baschetul dar mai ales cu hotia din baschetul romanesc in uiltimii 12 ani. Cum poti afirma ca articolul nu are legatura cu baschetul? Are foarte mare legatura cu baschetul d-le Mircea. Ca sa raspund intrebarii dvs., textul articolului ne invata ca hotii (chiar si din baschet) vor da la un moment dat socoteala. Sincer, hotia din baschet ma doare mai putin decat jaful pe care l-au facut acesti indivizi din taxele pe care eu ma zbat sa le platesc la zi. In concluzie, cativa hoti in minus in baschetul romanesc, este FOARTE binevenita. A se retine ca in prezent eticheta de hoti pusa sefilor clubului ploiestean nu mai este pusa doar de suporterii altor echipe ci si de catre procurorii DNA. Mai ramane sa se pronunte si judecatorii, dupa care "beciul"este pregatit pentru ei. Si da, ma bucur cand vad incatusat orice "smecher"care fura cu nemiluita din impozitele platite de mine ... fie ca il cheama Nastase, Fenechiu, Ghita sau Iacobescu. Abia cand ii vad incatusati am o raza de speranta pentru tara asta.

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    12 ani
    Normal ca ne bucuram ......problema este ca puteam trai fara bucuria asta.Baschetul romanesc a pierdut 12 ANI!!!!Daca toata lumea isi facea treaba(DNA,politie,etc.)nu aparea MONSTRUOZITATEA asta de echipa, o echipa facuta dupa chipul si caracterul lor.Stiti cu totii cate s-au intamplat in anii astia la meciurile cu lor,stiti toate strigatele noastre.....ne-a auzit cineva??Normal ca ar trebui sa li se retraga titlurile.....dar e tarziu si asta nu se va intampla.Ma gandesc la ce se gandesc toti cei care i-au ajutat si au facut posibil asa ceva.Sa le fie (macar)rusine!!

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Pt Constantin Mircea
    Interesant ca in vremea cand nu era urmarit, Ghita a bagat bani cu nemiluita...banii mei, banii tai - Constantin Mircea. Acum, cand ar putea baga din banii lui, pentru ca banuiesc ca nu i-a furat chiar pe toti, s-a oprit. Nu ii mai plac investitiile din bani proprii, curati, munciti. Daca ar fi sa intre DNA-ul si pe toate contractele si platile facute in 15 ani de CSU, cred ca ar fi jale.
    Acum se pare ca incepe era Steaua CSM Targoviste Eximbank Dan Dacian Stanescu Paun Ponta Adi Voinescu Bucuresti...cu Georgescu la butoane. Stii ce vorbesc doar ai fost si tu la Steaua!

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!