Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Iacobesu: "Eu sunt împotriva blaturilor din acest sport"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.04.2012


Foto: sporttim.ro

CSU Ploieşti nu a întâmpinat nicio problemă în confruntarea cu CSM Bucureşti, învingând cu scorul de 85-66 în cadrul ultimei etape ale sezonului regulat. Partida a avut loc la Brazi şi nu a fost televizată.

În urma acestui rezultat CSU a terminat prima parte a campionatului pe locul 4 în ierarhia generală urmând să întâlnească pe CSM Oradea în playoff. Total Baschet a luat legătura cu Alexandru Iacobescu care ne-a declarat că nu este mulţumit de poziţia ocupată la finele sezonului regulat şi că îşi doreşte să încheie seria cu Oradea în 3 meciuri.

O victorie destul de lejeră în faţa celor de la CSM Bucureşti ...

CSM-ul nu cred că s-a zbătut foarte tare, iar noi am fost foarte motivaţi după înfrângerea de la Timişoara. Din păcate cum am jucat azi trebuia să jucăm în deplasarea de la Timişoara. E o victorie în faţa publicului şi începe playoff-ul încrezători. Defapt campionatul abia acum începe.

Sunteţi mulţumit de locul ocupat la finele sezonului regulat ?

Nu cred că o să mă auziţi vreodată să spun că sunt mulţumit cu locul 4 obţinut la finalul playoff-ului. Pe de altă parte, ţinând cont de problemele din tur şi de faptul că ne-am îmbunătăţim jocul în retur, iar acum ne apropiem de ceea ce eu îmi doresc să jucăm, cred că e o poziţie care ne avantajează înaintea playoff-ului, luând în considerare că eram pe 9 înaintea returului. Oricum am reuşit mult mai bine decât ar fi sperat lumea. Vor încerca să fim la fel de profesionişti. Avem nişte meciuri foarte grele în compania echipei din Oradea după care mai vedem ce se întâmplă.

În câte meciuri credeţi că se va încheia seria cu Oradea ?

Eu îmi doresc să încheiem seria în trei meciuri însă sunt realist şi ştiu că trebuie să fim concentraţi la meciurile de acasă unde am avut probleme mai mari decât cele din deplasare. Dacă vom avea 2-0 cred că vom termina această confruntare cu scorul de 3-1 pentru că va fi foarte greu să câştigăm primul meci de la Oradea. Important este să câştigăm meciurile de pe teren propriu după care să câştigăm un meci din cele două de la Oradea.

Care echipă credeţi că este cea mai pregătită de playoff ?

În acest moment cred că niciun din cele 8 echipe ce s-au calificat în playoff nu se exprimă la adevărata sa valoare. Toate echipele au avut probleme interne, cu accidentări şi acest lucru s-a văzut. Timişoara a reuşit un meci extraordinar în compania noastră dar a pierdut, lamentabil din punctul meu de vedere, la Târgu Mureş. Mureşenii au avut un parcurs foarte bun după care au înregistrat înfrângeri pe linie. Acelaşi lucru se poate spune despre Timişoara sau Clujul care a învins foarte greu la Sibiu. Mediaş după ce a câştigat ceva meciuri au reuşit să se impună greu în faţa celor din Piteşti, CSM Bucureşti după ce au început foarte bine returul au început să joace din ce în ce mai slab. În momentul de faţă orice rezultat este deschis. Playoff-ul nu are nicio legătură cu sezonul regulat.

Gurile rele afirmă că Timişoara ar fi pierdut intenţionat meciul de la Târgu Mureş pentru a evita Asesoft în semifinale. Credeţi acest zvon ?

Nu putem specula până la acest nivel. Ar fi cea mai mare prostie. Eu sunt împotriva blaturilor din acest sport. Mi se pare o tâmpenie ca cineva să piardă un meci pentru a ne evita pe noi în semifinale. Când vrei să câştigi campionatul trebuie să câştigi orice meci. Dacă au făcut acest lucru înseamnă că au făcut cea mai mare tâmpenie din viaţa lor. Repet, nu cred că au făcut acest lucru pentru că Târgu Mureş este o echipă puternică care se poate impune în faţa oricărei echipe din acest campionat. Timişoara, chiar dacă a avut un parcurs bun şi a ratat prima poziţie la mustaţă, este o echipă de învins.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!