Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Alexandru Olah: „Mă bucur că am oportunitatea să îmi pot reprezenta orașul”

Alexandru Olah: „Mă bucur că am oportunitatea să îmi pot reprezenta orașul”

SCM Timișoara va deschide noul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin în compania celor de la CSM Galați. Înaintea turneului de la Oradea la care mai participă echipa locală și CSM Târgu Jiu, site-ul nostru a luat legătura cu jucătorul trupei de pe Bega, Alexandru Olah.

Internaționalul român nu a apucat să debuteze oficial pentru noua sa echipă, aflându-se în izolare în timpul turneului din Cupa României după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Olah și-a exprimat bucuria în legătură cu întoarcerea acasă și o vede pe Timișoara ca fiind capabilă să termine în primele cinci formații ale campionatului.

De asemenea, pivotul de 27 de ani nu subestimează niciun adversar de la acest prim turneu al LNBM și a făcut referire la munca depusă de întreaga echipă.

Cum te simți după ce ai trecut de experiența cu COVID-19? 

„Mă simt excelent. Mi-a părut rău că nu am putut să particip la primul turneu din Cupa României, însă acum sunt aici, pregătit să încep noul sezon.”

Ai reușit să revii la forma sportivă optimă după izolare?

„Da, am reușit să-mi revin în formă. Sunt gata de luptă.”

Cum ți se pare echipa ta înaintea debutului în campionat? Cum decurg antrenamentele? 

„Suntem un grup unit care își dorește să câștige cât mai multe meciuri. Se vede acest lucru la fiecare antrenament unde lucrăm la capacitate maximă și suntem întotdeauna pregătiți să dăm totul pe teren. Nu renunțăm niciodată, iar acest lucru s-a văzut în meciurile din cupă.”

„Revenirea mea la echipă sper să aducă un plus de energie echipei”

SCM Timișoara a jucat fără tine în Cupa României. În ce aspecte ale jocului crezi că au fost deficiențe la acel turneu și ce îmbunătățiri aduce revenirea ta pe parchet în acest context? 

„Coechipierii mei au jucat excepțional. Au obținut 2 victorii și ne-au calificat în Final 8. Laci (n.r. Laszlo Lazar) a umplut acel gol lăsat de absența mea cu brio, iar toți ceilalți au fost extraordinari. Revenirea mea la echipă sper să aducă un plus de energie echipei pentru a continua acest momentum.”

Care crezi că este potențialul echipei tale în acest sezon?

„Este greu de preconizat acest lucru din cauza acestui virus care oricând ne poate pune probleme. Ținta noastră este să ne calificăm în play-off, însă cred cu certitudine că am putea termina campionatul în Top 5.”

Cum ți se par adversarii de la primul turneu din Liga Națională? 

„Avem de-a face cu adversari puternici și bine antrenați. Galați este o echipă bună cu jucători periculoși care pot face diferența. Târgu Jiu va veni cu o altă echipă decât cea contra căreia am jucat în cupă și trebuie să fim pregătiți pentru asta. Iar Oradea, ei sunt probabil cei mai puternici adversari din acest turneu. Însă avem încredere în forțele noastre și cred că am putea ieși victorioși din această luptă.”

Cât de mult contează pentru tine absența fanilor din tribune?

„Nu este la fel. Fanii aduc un plus de energie și le vom simți lipsa în tribune. Însă știu că ne vor urmări și ne vor susține din fața televizoarelor. Un lucru este cert, de abia aștept să îi avem din nou în tribune.”

Cum te simți acasă, la Timișoara? 

„Mă simt excelent. După 10 ani de zile plecat de acasă, mă bucur enorm de mult că pot fi mai aproape de familia și iubita mea. Mi-a fost dor de Timișoara și mă bucur că am oportunitatea să îmi pot reprezenta orașul.”

Ai fost convocat pentru meciurile din Spania ale naționalei, dar nu ai putut fi prezent. Cum vezi situația de față a primei reprezentative?

„Într-adevăr nu am putut să mă prezint din cauza COVID-ului.  Au avut meciuri grele contra unor echipe cu jucători în formă maximă, cu meciuri la active.  Pe lângă asta se mai adaugă și experiența lor de a juca la nivel înalt și aici s-a văzut diferența.  Este mult de muncă. Toate cele întâmplate sunt niște lecții pe care nu trebuie să le uităm și să facem în așa fel încât să nu se mai repete. Iar toate acestea se pot întâmpla doar prin muncă. Nu există scurtături.”

Partida SCM Timișoara - CSM Galați va începe astăzi, 10 decembrie la ora 15:00 și va fi transmisă de DigiSport 4.

*Foto: Facebook SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!