Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Allen Durham: "Sper că debutez pe 28 decembrie la noua echipă"

Adrian Micinic; Foto: Violeta Buduleci

Adrian Micinic; Foto: Violeta Buduleci
25.12.2011

Cel mai eficient jucător al primei jumătăţi din sezonul regulat al Diviziei A, Allen Durham a vorbit pentru cititorii TotalBaschet despre experienţa numită România. El a ales să-şi continue cariera în Finlanda după ce a realizat medii de 23.3 puncte, 13.7 recuperări, 2.5 pase decisive, 1.0 intercepții și 2.6 posesii pierdute în 38.6 minute pe meci pentru un indice de 28.5 la eficiență în 15 meciuri jucate.

La această oră toată România ştie că ai plecat de la Dinamo Bucureşti. Poţi să ne spui care a fost motivul?

În primul rând aş vrea să mulţumesc oamenilor din România care m-au susţinut în perioada petrecută acolo. M-aţi făcut să mă simt bine. Dar situaţia cu Dinamo este o poveste foarte lungă şi de multe ori nu ne-am înţeles asupra mai multor lucruri.

Care este echipa pentru care vei juca în Finlanda?

Echipa la care voi juca se numeşte Salon Vilpas Vikings.

În Finlanda este programată o etapă în 28 decembrie. Vei juca pentru noua ta echipă în acel meci?

Deocamdată nu s-au rezolvat toată formalităţile dar scopul meu este să joc pe 28 decembrie.

Este mai bine din punct de vedere financiar în Finlanda?

Da, recompensa financiară este un pic mai bună, dar pentru mine banii nu înseamnă totul. Simt că această oportunitate reprezintă o situaţie favorabilă pentru mine şi cariera mea.

Ai avut multe meciuri extraordinare, confirmate de statistici pe măsură în echipamentul lui Dinamo. Cum ai caracteriza experienţa din România ca şi un întreg?

Chiar dacă lucrurile nu au mers întotdeauna aşa cum mi-am imaginat sau dorit sunt recunoscător clubului Dinamo pentru oportunitatea oferită. Iar în afara baschetului experienţa din România a fost una extraordinară.

Vei lua în considerare o eventuală ofertă din partea unei echipe româneşti?

Niciodată nu poţi să ştii ce îşi rezervă viitorul. Trebuie să las acest aspect în mâinile lui Dumnezeu, pentru că numai el ştie care va fi următorul pas.

După mai bine de patru luni petrecute în baschetul românesc şi experienţele trăite aici ai recomanda altor jucători americani să vină şi să evolueze aici?

Dacă aş recomanda România? Cred că da, pentru că aveţi o ligă mai puternică decât mi-am imaginat şi sunt mulţi jucători foarte buni acolo. De asemenea, cred că este un meciu foarte sănătos pentru mulţi jucători americani dacă doresc să-şi îmbunătăţească nivelul de joc. Pentru un început de carieră cred că este o experienţă foarte bună. Pe mine m-a ajutat foarte mult.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!