Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Analiză. SCM OHMA Timișoara, în fața unui sezon presărat cu o aventură europeană

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.08.2022

Analiză. SCM OHMA Timișoara, în fața unui sezon presărat cu o aventură europeană

SCM OHMA Timișoara este una dintre primele echipe din LNBM care și-a anunțat programul meciurilor de verificare. Bănățenii vor disputa trei amicale în Ungaria, în perioada 3-9 septembrie, după care vor organiza Cupa Timișoara între 16 și 17 septembrie.

Spre deosebire de stagiunea precedentă, Leii din Banat vor lua startul și într-o cupă europeană. Formația de pe Bega va juca în Alpe Adria Cup, unde va debuta între 22 și 23 septembrie cu un turneu organizat în Zabok, Croația. Acolo, elevii lui Dragan Petricevic vor da piept cu KK Zabok și KK Rogaska.

În stagiunea precedentă, SCM Timișoara a încheiat sezonul regulat pe locul 6, cu un bilanț de 18-12 și a dat piept cu CSO Voluntari. Vicecampionii României au câștigat en fanfare acea serie, cu 2-0 la general.

Ultimul meci a fost disputat chiar pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”. În fața propriilor suporteri, alb-violeții au fost învinși cu 68-79. Pe lângă faptul că acest meci a reprezentat finalul sezonului, s-a mai bifat și un alt moment important.

Milos Komatina, căpitanul bănățenilor, a părăsit echipa după șase sezoane. Muntenegreanul a ajuns în 2016 la Timișoara și a devenit rapid unul dintre favoriții suporterilor. La finalul ultimului joc, el a fost aplaudat la scenă deschisă de către public.

De asemenea, după două sezoane, și Alexandru Olah a părăsit echipa. El a rămas în România și va evolua pentru Rapid București în stagiunea următoare, după ce în 2021-22 a fost printre cei mai prolifici jucători autohtoni din Liga Națională. La cum se prezintă situația, pare că echipa îl va pierde și pe cel mai bun marcator din stagiunea precedentă: Darrion Strong-Moore.

Până la acest moment, echipa a semnat cinci jucători străini și cu aceștia va începe antrenamentele. Dragan Petricevic și secunzii săi vor să analizeze situația în care se află lotul întâi și să decidă ulterior dacă merită să transfere și un alt jucător din străinătate. Selecționerul naționalei vrea să le dea șanse și tinerilor jucători din lot până la finalul lunii august.

La capitolul jucătorilor români, Timișoara a reușit să îi păstreze pe Laszlo Lazar, Cristian Mocrițchi, Edward Petrescu și Robert Schipor. Aceștia au primit minute bune în stagiunea precedentă, iar rolul lor va crește acum, odată cu plecarea lui Olah. De asemenea, echipa de pe Bega i-a mai acontat pe Antonio Năsturescu și Alexandre-Christian Maticiuc. Interesant va fi de urmărit și ascensiunea tinerilor Roland Stanciu și Șerban Horga, despre care se pare că vor avea un rol important în sezonul următor din spusele antrenorului. Nikola Gajic și Adam Mirkovic și-au prelungit și ei înțelegerile pentru încă un sezon.

La capitolul transferurilor jucătorilor străini, SCM Timișoara i-a înregimentat pe Igor Kesar, Eric McClellan și Ilja Djokovic. Ultimii doi sunt veniți pentru a acoperi găurile lăsate în backcourt de către Darrion Strong, Gary Talton și Sherwood Brown, în timp ce Kesar, un pivot de 2 metri și 10, va avea rolul de a îl face uitat pe Olah.

Este cert că SCM Ohma Timișoara va avea un sezon mult mai încărcat decât precedentul, fiind angrenată și în Alpe Adria Cup. Probabil din acest motiv, jucătorii tineri din lot vor primi mai multe șanse în campionatul intern și în Cupa României și vom avea ocazia să vedem care este cu adevărat potențialul lor.

Obiectivele realiste ale echipei probabil nu se schimbă mult față de stagiunea precedentă. Echipa ar trebui să țintească să ajungă în playoff-ul Ligii Naționale, deși competiția va fi mult mai acerbă. Bănățenii sunt repartizați în Conferința B a campionatului, alături de CSM CSU Oradea, CSO Voluntari, Dinamo București, Steaua București, Athletic Constanța, CSM Galați, CSM Focșani și Laguna București. În Cupa României, Final 8-ul rămâne realizabil, Leii din Banat jucând în Grupa E a primului tur, cu BC CSU Sibiu și CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook – Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!