Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Analiză. Trei aspecte cheie pentru meciul doi al finalei Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.05.2022

Analiză. Trei aspecte cheie pentru meciul doi al finalei Ligii Naționale

Primul meci al finalei Ligii Naționale s-a soldat cu succesul lui U-BT Cluj pe teren propriu, împotriva celor de la CSO Voluntari, scor 87-65. Ardelenii au reușit să recupereze un deficit de 10 puncte, după o a doua repriză de excepție.

Meciul doi va avea loc tot pe terenul campioanei en-titre a României, iar pentru a păstra șanse reale la trofeu, ilfovenii vor fi forțați să câștige această confruntare. Astfel, acestea sunt cheile confruntării de sâmbătă seara:

1. Eficiența la aruncările libere

În primul meci al seriei, cele două echipe au ratat un total de 14 libere, din 32 de încercări. Dacă cei de la U-BT au avut un procentaj de la 72% (8/11), tabăra oaspeților s-a descurcat dezastruos la acest capitol, reușind tot opt aruncări, dar dintr-un total de 21. Jucători precum Toddrick Gotcher, Sarunas Vasiliauskas, Vlad Moldoveanu și Marcu Badiu, care au procentaje bune în sezon de la linia de pedeapsă, au însumat doar 3/8 reușite, în timp ce pivoții Eric Thompson și Ousmane Barro au adunat tot 3/8.

2. Recuperările

Asemenea seriei cu FC Argeș, U-BT Cluj a dominat la capitolul recuperărilor. De data aceasta, ardelenii au avut de a face cu o echipă cu o talie mai mare, datorită unor jucători ca Eric Thompson, Ousmane Barro, Vlad Moldoveanu sau Rolland Torok. Cu toate acestea, elevii lui Mihai Silvășan au avut cu 12 mai multe recuperări decât adversarii lor (40 la 28). Deși niciun jucător de la U-BT nu a fost în double-digits la acest capitol, toți cei prezenți pe parchet au bifat cel puțin o recuperare. În ciuda discrepanței la recuperările ofensive (14 la 10), Șepcile Roșii au avut cu doar patru puncte mai mult pe a doua șansă.

3. A doua repriză

Meciul unu al finalei a reprezentat un deja-vu gruparea ilfoveană. În meciul din etapa a 19-a, Voluntari a dat piept în BT-arena cu U-BT Cluj. Ilfovenii s-au văzut învinși la 22 de puncte (97-75), deși au condus și la 10 puncte în sfertul doi. În a doua jumătate, elevii lui Sașa Ocokoljic au mai înscris doar 27 de puncte și au încasat 56. După un scenariu similar s-a pliat și meciul de joi. Oaspeții au condus la 10 puncte în sfertul doi, după care au cedat în următoarele două parțiale și au fost învinși la 22 de puncte.

Meciul doi al finalei este programat sâmbătă, 28 mai, de la ora 18:30 și va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    My 50 cents
    Prima condiție ca Voluntari să poată face cât de cât Clujului este ca Vlad Moldoveanu să iasă din ascunzătoare astăzi.

    cu 1 an în urmă (28.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!