Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andjelko Mandic: "Am pierdut onorabil pe terenul primei clasate"

Adrian Micinic

Adrian Micinic
23.12.2012

Andjelko Mandic, fostul jucător al lui CSM Oradea și actualul antrenor al lui SCM U Craiova, a vorbit despre confruntarea directă a celor două echipe:

 "În primul rând felicit Oradea pentru victorie, pentru faptul că se află pe primul loc și le doresc mult succes pe parcursul acestui sezon. De asemenea, remarc publicul foarte numeros și cald. În mod evident pentru orice jucător este o bucurie să aibă parte de asemenea asistență. Atmosfera este excelentă în această sală și te simți că ești cu adevărat la un meci de baschet atunci când e atâta lume prezentă.

De asemenea, îmi felicit jucătorii pentru că au arătat tărie de caracter și dorință de victorie până la capăt. Am jucat bine și sunt mândru de băieții mei. Venim după o serie infernală de șapte meciuri într-o perioadă foarte scurtă și a trebuit să jucăm în rotație redusă mai ales după accidentarea lui Miskovic, de la începutul lui noiembrie."

Referitor la problemele cu greșelile personale ale pivoților echipei sale, consemnate pe parcursul primei jumătăți, Mandic a precizat următoarele:

"Orbeanu în mod accidental a avut patru greșeli personale la pauză. Deși a comis doar trei. La un moment dat Bureau avea două greșeli personale și Orbeanu a coborât la trei. Apoi Bureau avea una și Orbeanu a avut iarăși patru. De asemenea și la Drăgușin apăreau patru...a fost nemaipomenit. Nu cred că antrenorii sau oricine altcineva trebuie să vină la un meci ca să fie observatorul observatorului. Nu e treaba mea, nu e activitatea mea. Nu acuz pe nimeni, chiar e posibil ca aceste probleme să se fi consemnat întâmplător, accidental. Dar în aceste condiții nu mai știi pe cine să scoți sau ce să faci pentru a-ți proteja jucătorii pentru că nu mai știi pe cine să protejezi. Eu știu de ce am pierdut, nu vreau să caut o scuză prin acest lucru, dar este ceva deranjant și trebuie spus. Pentru că a fost o situație ciudată pentru echipa mea.

În ceea ce privește jocul nostru consider că am început și continuat destul de prost sfertul al 3-lea. Am avut trei jucători jucând 40 de minute și nu se întâmplă prima dată acest lucru. E de înțeles să apară niște fluctuații atunci când joci atât de mult. Însă în sfertul 4 am avut momente bune și sunt bucuros că nu am cedat. Repet, nu sunt deloc dezamăgit de jocul nostru în acest meci. Am venit pe terenul echipei de pe primul loc, așa că nu am motive să fiu dezamăgit. Din contră, mă bucur pentru faptul că ne-am luptat și nu am cedat până la capăt. Desigur cel mai bine e să câștigi. Dar le repet mereu jucătorilor că atunci când e să pierzi important este cum o faci. Iar așa cum am făcut-o noi în acest meci e mai mult decât onorabil.
Din punct de vedere statistic am stat bine la procentaj, chiar dacă Oradea a fost mai bună. Lupusavei a simțit mingea și ne-a fost greu să-l contracarăm. Oricum, e foarte greu să joci împotriva acestei echipă. Oricum am pierdut acest meci ca bărbații.

Nu ne rămâne decât să continuăm să muncim și să sperăm că vom putea continua sezonul la fel de bine ca și până acum."

Referitor la problemele medicale și eventualele schimbări, Mandic a spus următoarele:

"Djurasovic a jucat foarte bine cu Mediaș, cu Timișoara, cu Energia Rovinari, cu Miercurea Ciuc. E un jucător care ne-a ajutat foarte mult.

Eu nu sunt genul de antrenor care să rotească jucătorii doar de dragul de a-i schimba. Dacă se întâmplă să am cinci jucători care joacă bine împreună și se simt pe teren în ambele faze ale jocului nu văd de ce ar trebui să schimb. Aceasta este filosofia mea. Dar asta nu înseamnă că l-am uitat pe Djurasovic pe bancă sau că el nu ne este folositor. El este un jucător important pentru noi.

În acest moment nu mă gândesc să fac vreo schimbare. Totul depinde de condiția lui Miskovic. Dacă el se poate întoarce la antrenament și la joc atunci vă spun sigur că nu vom face nicio schimbare. E posibil să mărim lotul cu un jucător, posibil chiar român, dar în condițiile de față nu vreau să fac schimbări. Repet, rămâne să vedem în ce condiții poate să revină Miskovic pentru că în momentul de față el nu este refăcut 100%.

Bureau a făcut entorsă la acea fază din sfertul 4. Nu știu prea multe acum. La prima vedere pare să fie o entorsă destul de urâtă, dar eu cred că are suficient timp acum ca să se vindece complet și să fie sănătos la începutul returului."

Mandic a fost întrebat care este, în opinia sa, secretul echipelor din Oradea și Craiova în raport cu alte echipe din campionat și care sunt poziționate mai modest, în pofida faptului că au bugete mai mari sau un statut mai bun, unul dintre exemplele folosite de către ziaristul care a formulat întrebarea fiind U Mobitelco Cluj. Antrenorul sârb a răspuns următoarele:

"Care sunt acei jucători mai buni pe care îi are Clujul? Dacă sunt plătiți mai bine nu înseamnă că automat sunt jucători mai buni. Pe baza CV-ului? Care CV? Al unor jucători care au evoluat în Elveția sau Cehia? Al lui Todorovic, care într-adevăr are un CV foarte bun, dar nu joacă? În opinia mea singurul jucător foarte bun de acolo este Nikolov. Într-adevăr, fără el probabil Clujul avea mai multe înfrângeri. Faptul că unii sunt plătiți mai bine decât alții ține de bugetele echipelor, de politica acestora și așa mai departe. E treaba fiecăruia cum se gospodărește cu banii. Dar asta nu înseamnă că unii sunt în mod automat mai buni decât alții pentru simplul fapt că sunt mai bine plătiți. Dacă îmi oferiți un milion de euro să antrenez cu siguranță voi accepta, dar asta nu înseamnă că voi fi mai bun decât acum când nu sunt plătit cu această sumă.

Eu nu cred că echipa din Cluj e mai bună decât Oradea. Și aș adăuga că la Oradea s-au schimbat 7 jucători în cinci ani în vreme ce la Cluj s-au schimbat mai mulți doar vara trecută. Au avut la un moment dat 9 străini când știau că pot folosi doar 6. Nu e niciun secret aici. E vorba despre omogenitate. Dacă Clujul ajunge la omogenitate cu acest lot atunci îi va crește valoarea. Dacă îi va schimba în continuare nu are cum să crească în valoare." 

Întrebat dacă își propune să țină grupul actual de jucători la Craiova pentru o perioadă mai lungă pentru a crea o astfel de omogenitate Mandic a spus:

 "Da, am o idee în acest sens. Sunt mulți jucători cu experiență în lotul Craiovei, dar cu adevărat mai în vârstă sunt doar Habus și Dzambic. Însă ei stau bine din punct de vedere fizic. Seals are doar 30 de ani, dar lumea în crede mai bătrân pentru că joacă de opt ani în România. Bureau e tânăr, sunt jucătorii români, deci cred că putem să ne propunem să formăm un grup omogen la Craiova."

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!