Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andjelko Mandic: "Apărarea a fost cheia meciului"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.11.2012

La doar al doilea an petrecut pe banca celor de la SCM "U" Craiova, Andjelko Mandic înregistrează cele mai bune performanţe realizate de echipa din judeţul Dolj în întreaga sa istorie. Craiovenii au învins, sâmbătă seară, pe CSU Atlassib Sibiu şi au ajuns la a 5-a victorie stagională în şase etape desfăşurate până acum.

Total Baschet a luat legătura cu Andjelko Mandic pentru a ne da mai multe detalii referitoare la victoria izbutită în faţa grupării de pe Cibin.

Care a fost diferenţa dintre meciul de cupă şi cel din campionat?

Diferenţa a fost realizată de faptul că Drăguşin nu era integrat încă atunci când am jucat în cupă. El a ajuns la Craiova doar cu 2-3 zile înaintea turneului de la Mediaş. Ionuţ ne-a ajutat foarte mult în jocul de azi, a fost foarte important. În al doilea rând, în cupă joci trei meciuri consecutive şi nu ai timp să pregăteşti următoarea confruntare. În al treilea meci, probabil Sibiu era într-o formă mult mai bună atunci, decât eram noi. În al patrulea rând, şi probabil cea mai mare diferenţă, este faptul că modul de abordare a meciului din cupă a fost mult mai bun al adversarilor decât al nostru. Împotriva Sibiului, în cupă, dacă mai ţin bine minte, am avut cu 18 recuperări mai multe decât adversarul şi am pierdut. Am avut o prestaţie catastrofală la aruncările din acţiune şi de la libere.

Adversarul a înscris doar 35% la capitolul două puncte. A făcut apărarea diferenţa în această seară?

Defensiva noastră din această seară a fost foarte bună. Felicitări jucătorilor mei pentru că au făcut un meci mare, mai ales în apărare. Dacă practici o apărare bună cresc şansele să înscrii pe contra-atac. Multe lucruri bune rezultă dintr-o apărare bună. Dacă nu execuţi foarte bine în atac, nu îţi scade aşa de mult moralul în cazul în care te aperi foarte bine. Aşa a fost şi în această seară, apărarea a fost cheia meciului. Nu ne-am pierdut încrederea şi au impus ritmul jocului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!