Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andjelko Mandic: "În repriza a 2-a am început să jucăm ceea ce numesc eu baschet"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.10.2011


Cine ar fi crezut că după şase jocuri SCM U Craiova se va clasa pe locul 2 în Divizia A  ?

Confruntarea dintre BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc şi SCM U Craiova a deschis etapa a 6-a a Diviziei A masculine de baschet. Jocul s-a disputat la Miercurea Ciuc şi s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 95-81, care au contabilizat a 4-a victorie stagională. De partea cealaltă gazdele rămân cu o singură victorie în şase meciuri, obţinută împotriva mult mai slab cotatei echipe din Iaşi.

La finalul jocului Total Baschet a stat de vorbă cu tehnicianul Andjelko Mandic care s-a declarat muţumit de a doua repriză în care băieţii săi "au jucat baschet".

Meciul de azi a avut două reprize foarte diferite. În prima parte nu am jucat foarte bine, mai ales în apărare unde am fost mult prea relaxaţi şi moi, iar astfel am primit multe coşuri uşoare ceea ce nu mi-a plăcut. În repriza a 2-a am început să jucăm ceea ce numesc eu baschet. Ne-am apărat foarte bine, am controlat capitolul recuperări şi am jucat foarte bine în ofensivă. Am interceptat multe mingi şi am înscris pe contra atac ceea ce ne-a ridicat foarte mult moralul, iar astfel repriza a II-a a fost foarte bună. Per total sunt mulţumit cu rezultatul pentru că am câştigat un meci în deplasare şi doresc să le mulţumesc jucătorilor pe această cale. Au dat dovadă de caracter pentru că deşi am început cu stângul în campionat şi am pierdut cu Giurgiu am izbutit rezultate din ce în ce mai bune şi am adunat victorii.

Întrebat dacă sportivii săi se simt mai confruntabil în meciurile pe care le dispută în deplasare, având în vedere că oltenii au câştigat toate meciurile susţinute în afara Craiovei, Mandic este de părere că da, însă doar statistic vorbind.

Dacă ne uităm pe statistică putem să spunem că e adevărat. De asemenea teoretic putem spune că acasă joci cu mai multă presiune, însă nimeni nu a pus presiune pe ei. E un pic prea devreme să tragem concluzii însă în momentul de faţă, privind statistica, aş putea spune că da. E foarte important ca o echipă să joace foarte bine în deplasare. Nu îmi plac echipele care joacă foarte bine acasă şi când pleacă în deplasare nu mai joacă aşa bine.

Tehnicianul sârb este mulţumit de procentajul la 2 puncte (72%), însă nu i-a conventi cele 11 libere ratate.

Am văzut că avem un procentaj foarte bun la două puncte pentru că am înscris pe contra atac, de sub panou şi din aruncări deschise. Ceea ce mă îngrijorează este procentajul de la libere. Nu avem voie să ratăm 11 libere în deplasare. Nu pot să zic că e un dezastru însă nu e bine.

Chestionat despre prestaţia fundaşului Bajic, Andjelko Mandic a spus că nu este prea mulţumit de cum a evoluat în această seară însă per total a fost mulţumit de prestaţia tuturor jucătorilor.

Nu prea sunt mulţumit de prestaţia lui. În cele cinci meciuri precedente a jucat bine, în acesta mai puţin. Oricum Petrişor a jucat bine şi l-a completat pe Bajic. Nu pot să spun că a jucat foarte prost. Statistic nu este strălucit însă pe teren a contat. Este normal mai ai şi zile proaste. E un joc de echipă dacă un jucător nu joacă bine mai ai alţii care să-l completeze. Nu depindem pe un singur jucător. Petrişor a jucat bine, a avut 6 pase decisive şi a ajutat mult în apărare unde le-a ţinut piept lui Long, Tucker şi Filovici care nu prea au putut pătrunde. Oricum trebuie să lucrăm, mai avem multe lucruri de pus la punct.

În acest moment Craiova se clasează pe locul doi în clasament însă Mandic este realist.

Da suntem pe locul doi pentru că următoarele meciuri se joacă sâmbătă, duminică şi luni. Avem două înfrângeri şi patru victorii ceea ce eu zic că e bine. Toată lumea trebuie să fie mulţumită de această linie mai ales că am avut meciuri destul de grele. Cu Mediaşul nu am putut să facem o figură frumoasă pentru că jucasem înainte la Iaşi, am ajuns joi la Craiova şi sâmbătă deja trebuia să jucăm.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!