Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andjelko Mandic ne-a arătat cum se câștigă în cinci jucători

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.01.2013

SCM U Craiova a învins la Pitești, scor 83-73, într-un meci contând pentru etapa a 17-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Confruntarea cu BCM U din localitate a avut loc în cursul serii de duminică (13.01).

Andjelko Mandic a rămas fidel concepției sale despre modul în care să-și folosească jucătorii și a câștigat. Deși dispune de câțiva jucători, care nu fac parte din cvintetul de bază, ce pot oferi momente de satisfacție, Craiova a mizat pe cvintetul Dzambic - Habus - Seals - Bureau - Drăgușin.

Fiecare dintre acești jucători a bifat cel puțin 36 minute de joc. Habus și Dzambic, titularii posturilor 2, respectiv 1, au petrecut în teren 40 de minute.

În pofida supra solicitării acestora Craiova a controlat tabela de marcaj cu o singură excepție, în debutul reprizei a doua. Atunci când Piteștiul a realizat un parțial de 14-2 la capătul căruia a revenit la conducere. În pofida perioadei dificile, Mandic a cerut un timp de odihnă, dar nu a operat nicio modificare în alcătuirea echipei.

Mai mult, cei cinci au marcat toate punctele echipei în deplasarea de la Pitești. Au marcat între 11 și 21 de puncte, au avut cel puțin 13 la eficiență fiecare și au terminat meciul cu un procentaj net superior adversarului, respectiv cu avantaj la recuperări, în special defensive.

Așadar, Mandic a contrazis teoria că jucătorii menajați sau mai proaspeți sunt mai preciși (dovadă procentajele la aruncări), respectiv mai productivi în lupta la recuperare. Nu se întâmplă pentru prima oară în acest sezon competițional când putem constata această situație. Însă de această dată a fost cu adevărat evident în condițiile în care absolut toți titularii au petrecut peste 36 minute pe parchet. Probabil și Bureau ar fi avut 40 minute de joc dacă nu ar fi încasat o lovitură pe parcursul sfertului al doilea. De asemenea, Seals a fost retras pe bancă la un moment dat, spre finalul sfertului al 3-lea, pentru a fi protejat. Cert este că SCM U Craiova a jucat întreaga repriză a doua cu cinci jucători. Adică nu a făcut schimbare!

Vorbim totuși despre un meci între două echipe apropiate valoric. E drept că la Pitești ceva nu funcționează în condițiile în care echipe are serioase probleme de exprimare și se află în criză de rezultate. Însă, valoarea intrinsecă a lotului de jucători nu poate fi pusă la îndoială. Cel puțin nu într-un meci cu SCM U Craiova. Totuși, Craiova a jucat în cinci jucători și a învins.

În pofida faptului că a mizat aproape exclusiv pe titulari, SCM U Craiova a avut 24/36 la aruncările de două puncte, adică un procentaj de 67%. Mai mult, oltenii nu s-au sfiit să bage mingea sub coș, să se expună la luptă fizică. Statistica ne spune că SCM U Craiova a fost mai bună la puncte marcate din spațiul de trei secunde cu 44-32.

De notat că Nikola Djurasovic a petrecut șase minute pe parchet, perioadă în care a avut 2 pase decisive, o recuperare și două posesii pierdute cu două aruncări la coș, ambele ratate. În schimb, Reinar Hallik a avut doar trei minute de joc, perioadă în care a comis două greșeli personale, nimic altceva.

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Exista schimbare in repriza a doua.La sfarsitul sfertului 3, Seals face 4 greseli si e schimbat pt scurta vreme

    cu 11 ani în urmă (14.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!