Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andjelko Mandic și Nemanja Maric, în Hall of Fame-ul CSM Oradea

Andjelko Mandic și Nemanja Maric, în Hall of Fame-ul CSM Oradea

În cadrul unei ceremonii online, conducerea CSM Oradea i-a introdus în Hall of Fame-ul CSM Oradea pe doi foști căpitani ai echipei, Andjelko Mandic și Nemanja Maric. 

Ambii sportivi au depănat amintiri din perioada în care au jucat în echipamentul lui CSM Oradea și au avut un mesaj pentru fanii echipei bihorene. Dacă Mandic și-a amintit cu plăcere de vremurile când nici măcar Chuck Norris nu putea să îl apere, Maric și-a surprins fanii cu un mesaj în limba română. 

Mandic s-a retras din activitatea de sportiv profesionist la CSM Oradea, după ce a jucat doi ani și jumătate la această echipă. Cel mai bun sezon în echipamentul bihorenilor a fost sezonul 2009/2010 când a adunat medii statistice de 18,4 puncte, 4,9 recuperări și 2,1 pase decisive pentru un indice la eficiență de 20,6 unități. Acesta a fost și sezonul în care a fost selectat în All-Star Game. 

După retragerea din activitate de sportiv profesionist, Mandic nu a părăsit baschetul românesc, sârbul a fost antrenor principal la SCM Craiova, BCM Pitești și Politehnica Iași. 

Maric a jucat 6 sezoane pentru CSM Oradea. Din puncte de vedere statistic, tot sezonul 2009/2010 a fost cel în care a ieșit cel mai tare în evidență, cu medii statistice de 13,1 puncte, 5,3 recuperări și 3,8 pase decisive pentru un indice de 16,2 la eficiență. 

Spre deosebire de Mandic, Maric a mai jucat în România și la alte echipe, printre care se numără SCM Craiova, unde l-a avut antrenor chiar pe fostul său coleg Andjelko Mandic și BCM U Pitești. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!