Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Dohi: „Era de așteptat că nu vom avea rezultate senzaționale, însă trebuie să creștem și să dăm dovadă de caracter”

Paul Olar

Paul Olar
24.10.2016

Weekend-ul trecut va rămâne în istoria baschetului băimărean. BCM Olimpic a obținut prima victorie din istorie în Liga Națională, trecând de galonata Dinamo București. Electrizanta încleștare s-a încheiat dramatic, grație unui buzzer-beater izbutit de americanul Mike Smith Jr.

La succesul maramureșenilor au contribuit însă aproape toți jucătorii, printre care și Andrei Dohi. Revenit după o accidentare, pivotul originar din Sighetu Marmației și-a ajutat colegii cu 9 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Acesta a acordat un scurt interviu site-ului Total Baschet, mărturisind că rezultatul obținut în fața  „terierilor” poate da aripi nou-promovatei.

Andrei, cum ai descrie meciul cu Dinamo de sâmbătă?

A fost un meci foarte echilibrat și spectaculos, cu multe răsturnări de situație. Mă bucur că am reușit să aducem prima victorie, mai ales în fața propriilor suporteri. Ne prinde foarte bine victoria ca și moral. Noi vrem să creștem în valoare și să facem jocuri cât mai bune.

Confruntarea a fost decisă în manieră spectaculoasă, de un coș al lui Mike Smith. Cum ai trăit faza?

Da, într-adevăr a fost un coș senzațional și mă bucur pentru reușita lui Mike. Nici nu am apucat să trăiesc faza, fiind concentrat la meci. Abia după ce a intrat mingea în coș pot să spun că a fost o bucurie foarte mare prin faptul că am câștigat meciul. Asta era cel mai important!

Primul succes a venit după cinci meciuri. Este greu să păstrați o atitudine pozitivă în vestiar luând în calcul problemele din debutul de sezon?

Nu este dificil deloc să păstrăm o atitudine pozitivă. Era de așteptat lucrul acesta, că nu vom avea neapărat rezultate senzaționale. Noi de la meci la meci trebuie să creștem în joc și să dăm dovadă de caracter și să facem performanță. Vrem să încercăm să aducem cât mai multă lume la sală și să mulțumim publicul prin jocul nostru.

Ai suferit o operație la genunchi și ai absentat în confruntările anterioare. Cum te simți?

Mă simt foarte bine după accidentare. Trebuie să îmi reintru în condiția fizică, să fiu în pas cu ceilalți colegi și să ajut echipa cât pot de mult. Mă bucur că am reușit să revin cât mai repede pe teren și că am obținut o victorie frumoasă sâmbătă.

Ce vă puteți propune de la duelul cu U-Banca Transilvania?

Meciul de la Cluj este unul dificil, în care ne propunem să ne îmbunătățim relațiile de joc și să ne pregăsim pentru adversarii de calibrul nostru. Se văd îmbunătățiri în jocul nostru de la meci la meci și sperăm să o ținem tot așa pentru a ține piept echipelor cotate mult mai bine decât noi.

*Foto: CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!