Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Ar fi un eșec să nu jucăm finala anul acesta"

Paul Olar

Paul Olar
28.03.2015

U Bancă Transilvania sosește sâmbătă, 28 martie, în „jungla” mureșeană, cu ocazia ultimei etape a sezonului regulat. Confruntarea ce demarează la ora 17:15 are o importantă deosebită pentru combatante, deoarece va stabili ordinea finală înainte de Play-Off.

Pentru a prefața încleștarea, site-ul Total Baschet a stat de vorba cu Andrei Mandache. Internaționalul român își vede colegii favorizați de o posibilă indisponibilitate a lui Kyndall Dykes și stabilește un obiectiv clar: calificarea în finala campionatului.

Ce impresie ți-a lăsat disputa cu Universitatea Cluj-Napoca?

Meciul cu Universitatea a fost unul cu două fețe. În primele două sferturi jocul nostru a lăsat de dorit, am jucat slab în apărare, iar în atac am greșit jocul. Aceste două lucruri au dus la scorul strâns de la pauză. În sferturile 3 și 4 am început mai agresiv, în apărare, iar în atac am mișcat mingea mai mult, lucru ce a creat multe posibilități de a marca.

Cum vezi întâlnirea cu BC Mureș? 

Partida de la Mureș va fi una interesantă între două echipe ce se luptă pentru obținerea unui loc mai bun în play-off. Va fi un meci un meciu greu și cred că se va decide pe final, la fel cum a fost în tur.

Va un avantaj absența lui Kyndall Dykes? 

Cu siguranță este un avantaj dacă Kyndall nu va juca. Cu toții știm ce înseamnă Dykes pentru baschetul românesc, cât și pentru BC Mureș. Momentan nu se știe dacă va juca sau nu. Oricum, noi suntem pregătiți pentru orice scenariu.

În cazul unui eșec, riscați să terminați stagiunea regulată pe locul patru. Ar fi dezamăgitor pentru voi? 

Poziția trei sau patru pentru mine personal este același lucru, deoarece în Play-Off totul începe de la zero. Eșec din punctul meu de vedere este să nu jucăm finala anul acesta.

Cum ai caracteriza parcursul tău individual la U-BT?   

Individual cred că am avut un parcurs bun, ținând cont de echipa pe care o avem și de rotațiile pe care le putem folosi. Oricum, cel mai mult contează jocul colectiv, nu ceea ce am realizat individual. Până la urmă este un sport de echipă.

Ce părere ai despre faptul că U-BT va disputa Play-Off-ul în Sala Sporturilor? 

Sincer, eu mi-aș fi dorit să jucăm în Sala Polivalentă din simplul motiv că acolo am început șirul de victorii din acest retur de campionat. În ultima lună ne-am tot mutat dintr-o sală în alta ceea ce nu a fost în avantajul nostru, dar acum mutându-ne în Sala "Horia Demian" o să avem parte de timpul necesar pentru a ne pregăti de play-Off. În plus, fiind vorba de o sală mai mică decât Polivalentă cred, și sper să fie mai gălăgioasă. Ca adversar am avut niște partide în Sala Sporturilor "Horia Demian" cu atmosferă nemaipomenită, mi-aș dori ca și component al echipei să joc în aceea atmosferă.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!