Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Cred că va fi foarte greu pentru toată lumea să aibă un obiectiv clar”

Andrei Mandache: „Cred că va fi foarte greu pentru toată lumea să aibă un obiectiv clar”

Steaua București participă în grupa B din prima fază a Cupei României și va disputa astăzi primul meci, având ca adversară formația CSM VSKC Miercurea Ciuc. Jucătorul Stelei, Andrei Mandache, ne-a descris perioada ce a precedat startului noului sezon într-un interviu în care a atins mai mult aspecte.

”Veteranul” grupării bucureștene vine după o accidentare suferită anul trecut și spune că se simte ca la prima tinerețe. Mandache a punctat de asemenea cât de importanți sunt spectatorii în sport și a vorbit despre ce i-a lipsit în timpul în care a stat departe de teren.

Cum a fost perioada asta de inactivitate pentru tine? Știu că n-ai mai avut un meci din luna octombrie.

„O perioadă foarte interesantă care mi-a permis să mă concentrez pe programul de recuperare pentru umăr, un program pregătit ca la carte de Claudiu Ilina, căruia țin să îi mulțumesc foarte mult pentru tot. În același timp fiind o perioada lungă, corpul a intrat într-o  stare de repaus/refacere care acum tind să cred că a fost una foarte benefică pentru că după mulți ani de activitate, mă simt din nou ca la 23-25 de ani.”

Care crezi ca va fi cel mai greu impact pe care îl vor avea meciurile oficiale? Cel fizic sau mental?

„Cu siguranță amândouă aspectele vor fi interesante de urmărit. Probabil partea mentală va fi un pic mai dificilă decât cea fizică, pentru că de foarte mult timp nu am mai trecut prin acea stare de competiție, prin atmosfera impresionantă care se regăsește în timpul unui meci, spun asta având in vedere și situația actuală în care nu am avut parte nici măcar de un meci amical. Cu toate astea, experiența acumulată în tot acest timp, cu siguranță mă va ajuta să trec cu bine peste orice îmi va apărea în cale.”

Cum ți-ai petrecut timpul în perioada de carantină? Ce activități ai avut? 

„Perioada aceasta de carantină a fost una dedicată familiei, am recuperat timpul "pierdut" în autocar, prin cantonamente sau deplasări de-a lungul acestor foarte mulți ani. În fiecare zi am avut parte de dance battle-uri pe "Just dance" alături de copii, de competiții pe PS (NBA, FIFA, FORTNITE etc.) și bineînțeles campionat de făcut puzzle-uri pentru că este o pasiune de a familiei. A fost o perioada benefică, în care am luat o pauză de la agitația ce ne-a înconjurat și ne-am concentrat pe ceea ce ne definește ca ființe umane, pe iubire, pe simplitate și pe echipa care o avem acasă!”

Ești din nou la Steaua, din nou jucători noi, cel puțin străinii. Cum ți se par noii băieți aduși și ce obiectiv aveți pentru sezonul acesta?

„Este al 3-lea an alături de acest club mare, personal sunt foarte fericit de acest lucru și vreau să îi mulțumesc președintelui nostru Dragoș Barbu pentru încrederea acordată încă din prima zi. Un grup de băieți talentați cu dorința foarte mare de muncă, care împreună cu noi românii și cu staff-ul nostru o să facem tot posibilul să prestăm la cel mai înalt nivel de fiecare dată când vom aveam ocazia. 

Sunt sigur că toată lumea își dorește de la an la an să fie din ce in ce mai bine, dar ținând cont de contextul actual în care se va desfășura sezonul cred că va fi foarte greu pentru toată lumea să aibă un obiectiv clar, cel puțin acum la început cât încă sunt multe lucruri neclare.”

Cum ți se pare grupa de la Oradea? Ce părere ai de faptul că vei juca din nou contra bihorenilor?

„O grupă interesantă care din cauza perioadei de inactivitate pe care am avut-o cu toții nu cred că are o favorită 100%. Cred că vor fi meciuri strânse, poate puțin mai urâțele fiind la început dar cel mai mult contează că începem și noi activitatea.

Sincer cred că în ultimile 2-3 sezoane, am jucat cu Oradea la început și dacă nu mă înșel i-am învins de fiecare dată, sper să fie același rezultat și acum chiar dacă jucăm la ei acasă.”

Cât de greu va fi pentru voi să jucați fără spectatori?

„Va fi o perioadă foarte grea, poate chiar tristă, deoarece indiferent că vorbim de suporterii noștri sau ai echipei adverse, întotdeauna au contribuit la spectacolul oferit de acest sport minunat. Plus că este mai fun să joci fiind susținut sau chiar huiduit; nimănui nu cred că îi place atmosfera de teatru, dar din păcate asta va avea loc o perioadă bună de timp.”

Ce ți-a lipsit cel mai mult de la jocul de baschet în aceasta perioadă?

„În primul rând jocul în sine, după aceea colegii de echipă și nu în ultimul rând provocările zilnice care apar în viața fiecărui sportiv sau echipa. Lupta cu tine însuți, cu colegii pentru progres, pentru minute, pentru crearea acelei legături de care ai nevoie pentru a deveni o echipă în adevăratul sens al cuvântului. BASCHETUL mi-a lipsit!”

CSM VKSC Miercurea Ciuc - CSA Steaua București se joacă astăzi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 17:00. Confruntarea va fi transmisă în direct de către DigiSport 3.

*Foto: Facebook CSA Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!