Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache: „Nu am mai văzut un jucător român cu calitățile lui Adrian Guțoaia”

Paul Olar

Paul Olar
17.10.2014

Triumfători în confruntarea precedentă, clujenii de la U Banca Transilvania plănuiesc să construiască un șir al rezultatelor pozitive. Băieții lui Dorin Pintea își măsoară forțele duminică seara cu CSM-U Oradea, într-ul duel incendiară, precum se așteaptă și Andrei Mandache.

Internaționalul român a participat la conferința de presă organizată vineri de clubul ardelean, spunând că detaliile vor înclina balanța în duelul etapei a treia. De asemenea, fundașul a ținut să îi transmită un mesaj lui Vlad Moldoveanu, jucător ce se pregătește de debutul în Euroligă.

Andrei, cum vezi încleștarea cu CSM Oradea?

Urmează să jucăm împotriva vicecampioanei, care va veni cu gândul la victorie, în ciuda problemelor de efectiv. Ei doresc să facă un meci bun și poate chiar să ne surprindă. Din acest punct de vedere, vreau să spun că suntem pregătiți, avem mare nevoie de victorie, mai ales că jucăm acasă, în fața fanilor. Cred că toată lumea știe echipa din Oradea și ce jucători experimentați are. Tocmai, din acest motiv, cred că va trebui să acordăm atenție detaliilor, care vor face diferența în meciul de duminică.

Ai aflat faptul că Adi Guțoaia s-a întors la antrenamente?

Nu știam. Ce pot să zic, mă bucur pentru el, ținând cont că îmi este coleg la lotul național. El poate fi următorul lider al echipei naționale datorită vârstei, a talentului și calităților fizice. Nu am mai văzut un jucător român cu asemenea calități. Vreau să îi urez un bun venit pe teren și sper să își facă recuperarea pas cu pas.

Cum te-ai acomodat la Cluj-Napoca?

Foarte bine. Cel mai mare impact asupra mea l-au avut jucătorii, care m-au ajutat foarte mult. Aici, țin să precizez pe Mihai Silvășan, Tudor Jucan și Cătălin Baciu, inclusiv Darius Hargrove, împotriva căruia am mai jucat. În rest, toți ceilalți m-au ajutat atât pe mine, cât și pe familia mea să ne acomodăm.

Cum a fost să întâlnești pe Gaz Metan Mediaș?

A fost un meci ca oricare altul, doar că au existat niște emoții la mijloc. Am mai spus-o că în ciuda problemelor avute la echipă, am depus foarte multă muncă și emoții pentru a obține rezultate într-un  timp scurt, cu două echipe total diferite. Chiar dacă sezonul precedent nu a fost unul reușit, cred că relațiile care s-au creat între noi ca jucători și antrenori este lucrul cel mai bun. Asta mă bucură, pentru că acesta este sportul. Ai perioade când totul merge cum îți dorești și ai perioade când trebuie să înveți din unele lucruri și să treci peste ele.

Dacă tot ai vorbit de colegii de la echipa națională, Vlad Moldoveanu dispută astăzi prima partidă în Euroligă. Vei urmări meciul lui?

Din păcate, nu am acasă programul pe care se transmite meciul. Voi încerca să îi urmăresc partida pe internet. Cred că am urmărit majoritatea meciurilor lui, încă de când a plecat în Italia. Îi urez baftă multă, iar Vlad este un prieten pe care îl cunosc încă de când eram copil. Pot să spun că mă bucur enorm pentru el, deoarece știu cât și-a dorit acest lucru. Poate mă ia gura pe dinainte, dar îi urez baftă pentru viitorul pe care și-l dorește, cel de a juca în NBA. Cine știe, el are un potențial ridicat și șanse destul de mari să joace în acel campionat.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!