Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Mandache și Nemanja Milosevic au fost liderii lui CSM CSU Oradea în victoria cu Poli Iași

David Istrate

David Istrate
14.01.2018

mandache csm csu oradea

CSM CSU Oradea a reușit să o învingă pe CS Politehnica Iași cu scorul de 113-56, într-un meci ce a contat pentru etapa a 14-a din cadrul LNBM. Elevii lui Cristian Achim au făcut un joc colectiv foarte bun, dominându-și total adversarii din această partidă.

Pentru învingători, Andrei Mandache a avut un aport ofensiv foarte important. Căpitanul bihorenilor a înscris 17 puncte și a avut niște procentaje foarte bune: 100% la două puncte (5/5), 50% la trei puncte (2/4) și 100% la libere (1/1). Cel mai reușit sfert a fost cel de-al doilea, când românul a reușit 11 puncte. Mandache a terminat cu o singură greșeală, în aproximativ 20 de minute, pentru un indice de +17 la eficiență.

De asemenea, cel mai important jucător al orădenilor din acest sezon, Nemanja Milosevic, a făcut un nou meci foarte bun. Lider la eficiență cu un indice de +27, muntenegreanul a fost aproape de un double-double cu 16 puncte și 8 recuperări. Și din punct de vedere al aruncărilor, pivotul lui CSM Oradea a fost foarte eficient, având 5/5 la 2 puncte (100%), 1/2 la 3 puncte (50%) și 3/4 la libere (75%). De asemenea, în cele 17:22 minute jucate, Milosevic a mai reușit 3 pase decisive, două intercepții și nu a făcut nicio greșeală.

Totodată și Vaidas Kariniauskas a avut un debut excelent în tricoul bihorenilor, cu 16 puncte în 21 de minute.

De partea cealaltă, Michael Balogun a fost integralist în această partidă. Jucătorul cu dublă cetățenie, americană și nigeriană, a reușit 18 puncte din 17 aruncări. Extrema ieșenilor a obținut nu mai puțin de 11 faulturi și a recuperat mingea de 4 ori. În primul sezon aflat în România, Balogun are medii statistice de 17.2 puncte/meci, 2.9 recuperări/meci și 2.2 pase decisive/meci.

Pivotul moldovenilor, Vladislav Solopa, a reușit un record stagional de puncte marcate, 15 la număr. Acesta a avut 66% din interiorul semicercului (6/9) și 33% de la distanță (1/3), terminând cu un indice de eficiență de +16. Solopa a jucat 33 de minute și a mai adăugat 4 recuperări, o intercepție și un capac.

După această partidă CSM CSU Oradea a ajuns la 9 victorii și 5 înfrângeri, în timp ce Poli Iași are doar o victorie din 11 meciuri.

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!