Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrei Talpeș: „Primele alegeri din istoria democrației în care se știu candidații dar nu se cunosc alegătorii”. Foto

Andrei Talpeș: „Primele alegeri din istoria democrației în care se știu candidații dar nu se cunosc alegătorii”. Foto

Alegerile FRB vor avea loc peste doar 10 zile, dar încă nu se cunoaște lista completă a celor care vor avea dreptul să-și exercite dreptul de vot pe data de 15 aprilie. Președintele Asociației Județene de Baschet Constanța, Andrei Talpeș, a atras atenția asupra acestui fapt și a venit cu precizări printr-o postare pe contul său de Facebook.

El a trimis solicitări către MTS și FRB pentru a primi clarificări, însă răspunsurile primite se anulează unul pe celălalt, menționează Talpeș. Acesta a publicat cele două documente alături de postarea sa (răspunsurile pot fi văzute în galeria foto de la finalul articolului). Mesajul complet postat de oficialul constănțean este redat integral în cele ce urmează:

„Primele alegeri din istoria democrației în care se știu candidații dar nu se cunosc alegătorii. 

Conform frbaschet.ro există 284 cluburi afiliate. Am întrebat de mai multe ori cine are drept de vot. Am primit două răspunsuri: primul, de la FRB, reprezintă o decizie din pixul secretarului general care permite AJB-urilor să voteze, deși statutul spune altceva. 

Al doilea, tot de la FRB, de data asta prin MTS, îl anulează pe primul spunând că statutul se aplică tuturor membrilor afiliati. 

Care sunt cluburile cu drept de vot nu știm... este o informație aflată sub cheia seifului din Basarabiei 39. Toate acestea se întâmplă pentru că:

- timp de 3 ani (2018, 2019, 2020) nu s-au înregistrat la tribunal și în registrul federațiilor hotărârile adunării generale;

- statutul (pe care noi cluburile l-am votat ca oile, dar pe care conducerea actuala a FRB l-a propus in forma actuala) este discriminatoriu, stupid pe alocuri, total depasit și nu răspunde deloc cerințelor statutului FIBA privind independența și transparența procesului de alegeri;

- pandemia a rarefiat numărul cluburilor care-și permit participarea în campionatele de copii și juniori (alea de la baza piramidei și care constituie cel mai important factor de dezvoltare) - FRB, "cel puțin în sezonul competițional curent" (cum halucinant spune statutul și nimeni nu înțelege la ce se referă) a înțeles că singurele cheltuieli pe care trebuie să le suporte sunt cupele și medaliile (alături de salariile stafului). Restul e la noi, la cluburi: de la chiria sălii FRB pana la testele PCR pentru arbitri (ei nu au nici o vină). 

Așadar, cer Federației Române de Baschet (din nou) să publice lista celor cu drept de vot la alegerile din 15 aprilie. Sper, pentru binele comun, că nu vor fi mai mulți candidați decât alegători.

Transparența nu este un lux, este o normalitate.”

 

Primele alegeri din istoria democratiei in care se stiu candidatii dar nu se cunosc alegatorii. Conform frbaschet.ro...

Posted by Andrei Talpes on Monday, April 5, 2021

*Foto: Baschet Club Athletic Constanța/Andrei Talpeș

2 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA fanb :

    😂
    Altă poză mai bună nu ati găsit?
    Isi pierde omu' credibilitatea de la înălțimea celor 150 de cm pe care ii are.

    My bad, I'm bad

    Pe cine interesează părerea lui?

    cu 3 ani în urmă (06.04.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu esti bad
      esti prost sau o faci pe prostul.

      ce conteaza ce inaltime are omul?

      altfel da, pe cine intereseaza baschetul si are un pic idee despre ce importanta au anumite documente oficiale si proceduri, il/o intereseaza si parerea domnului si modul in care se vor desfasura alegerile.

      cu 3 ani în urmă (06.04.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!