Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Bojic, performanța stagiunii în duelul cu CS Dinamo București

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
12.03.2018

andrija bojic poli iasi

Sâmbătă, 10 martie, CS Politehnica Iași a găzduit duelul ultimelor clasate și a izbutit cea de-a treia victorie din acest sezon, a două pe teren propriu.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Andrija Bojic, care în 34:53 de minute petrecute pe parchet a reușit 35 de puncte, 11 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficientă de 38. Extrema de 25 de ani a avut procentaje de 79% la aruncările de 2 puncte (15/19) și 71% la linia de libere (5/7), fără să realizeze vreo aruncare de 3 puncte (0/2).

Acesta nu este la prima realizare notabilă din acest sezon. În întâlnirea precedentă contra BC Timba Timișoara a fost autorul a 14 puncte și 15 recuperări, totalizând pentru un indice de eficientă de 21,iar anterior, contra BCM U Pitești a fost realizatorul a 23 de puncte și 9 recuperări.

De asemenea, acesta a terminat toate cele 6 meciuri în tricoul ieșenilor în double digits.în acest sezon are medii totale de 22.0 puncte și 9.2 recuperări pe meci și este liderul ligii naționale la eficientă medie/meci.

Cu cele 35 de puncte, Bojic a reușit și performanța stagiunii în LNBM, reușind să treacă de Goran Martinic (contra CSM Steaua) și Radu Paliciuc (contra Dinamo), ambii cu câte 34 de puncte.

CS Politehnica  Iași urmează să primească vizită celor de la BC CSU Sibiu, sâmbătă, 17 martie, începând cu orele 19:00.BC CSU Sibiu este liderul actual ai LNBM, cu 15 victorii și 4 înfrângeri, departajati doar de coșaveraj de ocupanta locului 2, U-BT Cluj Napoca, ce are același număr de victorii și înfrângeri.

*foto: Eduard Merschi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!