Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic: „Am resimțit foarte puternic absențele lui Brandon, Kuti și Giordan”

Andrija Stipanovic: „Am resimțit foarte puternic absențele lui Brandon, Kuti și Giordan”

Joi, 30 septembrie, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita Stelei București într-un meci disputat în prima etapă a Ligii Naționale. Formația antrenată de Mihai Silvășan a controlat jocul de la început până la final și s-a impus cu 107 la 69.

Unul dintre cei mai buni jucători ai partidei a fost Andrija Stipanovic, care a adunat 19 puncte (8/8 – 100%), 6 recuperări și 5 pase decisive. La finalul duelului cu Steaua, acesta a acceptat să ofere o declarație pentru Baschet.ro:

După cele două meciuri din Cupă, în care ei au jucat bine, astăzi am decis să intrăm mai puternic în joc și să le arătăm că suntem echipa mai bună. Am făcut asta și cred că primul sfert a fost foarte important pentru a le arăta cine e formația mai bună. Restul partidei a curs de la sine.

Diferența mare de pe tabelă i-a permis lui Mihai Silvășan să le acorde multe minute tinerilor români din lotul său. Iată ce zice Stipe despre jocul coechipierilor săi mai mici:

Cred că e bine pentru ei să joace. În Cupă există acel regulament care îi obligă să joace și cred că e o regulă bună pentru ei. Însă, cu siguranță, au nevoie să lupte mai mult și să evolueze mai bine. Sper că această partida îi va ajuta să crească în joc.

Pentru U-BT, disputa cu Steaua a reprezentat cel de-al 7-lea meci oficial din sezonul 2021-2022. Mai mult decât atât, alb-negrii s-au confruntat cu numeroase probleme de lot fie că e vorba de accidentări sau de plecări.

Nu e ușor, evident. După precedentul sezon am avut o pauză foarte scurtă și a trebuit să ne întoarcem în august. Însă, am revenit cu un singur obiectiv și, mulțumesc Domnului, l-am îndeplinit. E un lucru mare pentru noi și pentru club că vom juca în Champions League. Când câștigi în maniera asta, totul devine ușor. Cu siguranță, am resimțit foarte puternic absențele lui Brandon, Kuti și Giordan, dar Toni ne-a ajutat și acum sper că și Will ne va ajuta. Mulțumesc clubului că aduce acești înlocuitori care ne ajută fiindcă altfel nu știu cum am fi jucat”, ne-a mărturisit pivotul alb-negrilor.

U-Banca Transilvania a adunat 31 de pase decisive în partida din Sala Sporturilor „Horia Demian”. Andrija Stipanovic a vorbit despre jocul din acest sezon al echipei sale și despre felul cum se simt în teren:

Silvă a gândit acest sistem în care fiecare atinge mingea și fiecare poate crea în ofensivă. Cred că în acest sezon avem jucători care nu își doresc atât de mult să aibă statistici. Am practicat un baschet frumos și e o plăcere să te uiți la jocul nostru. Evident, sunt multe aspecte pe care le putem îmbunătăți dar, deocamdată, cred că putem fi satisfăcuți.

În încheiere, baschetbalistul cu experiență în Turcia, la Trabzonspor, a vorbit despre primul meci din Basketball Champions League, disputat în compania lui Darussafaka:

Darussafaka a jucat foarte bine în ultimii zece ani, a avut un buget mare și echipe bune. Poate în ultimii ani nu s-a mai ridicat la același nivel, însă este una dintre cele mai puternice șase, șapte formații ale Turciei. Cu siguranță, sunt favoriți în acest meci, dar cred că și noi avem ceva de spus. Am demonstrat că putem juca un baschet frumos. Nu știu dacă suporterilor le va fi permis accesul în sală, eu sper că da și că ei ne vor ajuta. Vom vedea. Dacă jucăm cel mai bun baschet al nostru, atunci avem speranță că putem câștiga.

Confruntarea dintre U-Banca Transilvania și Darussafaka Istanbul are loc marți, 5 octombrie, la ora 19:30.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!