Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic: „Este foarte important să dăm totul pentru a ne califica în Final 8”

Andrija Stipanovic: „Este foarte important să dăm totul pentru a ne califica în Final 8”

U-BT Cluj-Napoca a fost una dintre cele mai active echipe românești în presezon. Formația ardeleană a susținut nouă jocuri de pregătire și a disputat un meci oficial împotriva lui KK Igokea, care a contat pentru calificarea în Basketball Champions League.

Acum U-BT se pregătește pentru turneul de calificare în Final 8-ul Cupei României, făcând parte din grupa A, împreună cu BCM U Pitești, CS Dinamo Știința București și CSM Galați. Cu această ocazie, am discutat cu Andrija Stipanovic, pivotul de 33 de ani al alb-negrilor. Acesta ne-a povestit cum au fost ultimele trei luni de pregătire.

Am început acum trei luni și, din păcate, am avut un singur meci oficial, împotriva lui Igokea. Asta ne deranjează cel mai mult, dar suntem fericiți că în sfârșit baschetul începe în România. Vrem să le demonstrăm tuturor că în duelul cu Igokea am prins o zi proastă și sper să arătăm ce fel de baschet putem juca. Cred că avem o echipă foarte bună. Avem niște tineri români talentați și sper că ei își vor arăta potențialul de-a lungul acestui sezon. În special, cred că este o oportunitate bună pentru cei de 17, 18 ani să demonstreze și să evolueze la un nivel înalt.

În ultima lună, elevii lui Mihai Silvășan au trecut printr-o încercare dificilă, nu mai puțin de 9 jucători fiind depistați cu noul coronavirus.

Cea mai mare provocare în ultimele trei luni a fost să rămânem sănătoși. Ne-am protejat dar, din păcate, am luat virusul și zece jucători au fost infectați. A fost o perioadă foarte dificilă pentru noi fiindcă nu ne puteam antrena. De asemenea, în timpul celor două săptămâni de izolare, ne-am antrenat cu doar doi, trei jucători. A fost foarte greu dar, mulțumim lui Dumnezeu, acum toată lumea este negativă și am avut ceva timp de pregătire pentru Cupă. Sper să arătăm asta în următorul meci.

În amicalele jucate de clujeni, Stipanovic a fost unul dintre cei mai buni jucători, având o medie de 17.7 puncte în duelurile cu CSM Oradea, CSO Voluntari și BC CSU Sibiu.

Am avut câteva meciuri împotriva echipelor românești. În unele partide am jucat bine, în altele nu prea. Per general, cred că am demonstrat că putem juca bine, putem să fim competitivi și cred că avem o echipă foarte bună. Trebuie să arătăm asta pe teren. Sincer, nu simt presiune. Presiunea noastră este să le arătăm tuturor că suntem cea mai bună formație. Echipele împotriva cărora vom juca sunt foarte bune, au jucători talentați. Când vom reveni pe teren vom vedea de ce suntem capabili.

Marți, 10 noiembrie, de la ora 17:45 (Digisport 3), U-BT Cluj-Napoca o întâlnește pe CSM Galați în primul meci al turneului organizat în Capitală. Baschetbalistul bosniac al ardelenilor își dorește ca echipa să joace la potențial maxim și speră ca tinerii români să profite de regula prin care formațiile sunt nevoite să aibă mereu doi jucători autohtoni pe teren.

Sunt satisfăcut de felul cum am jucat în amicale, însă cred că atât individual, cât și ca echipă putem juca mai bine. În presezon am încercat să facem lucruri noi și sper ca atunci când vor începe meciurile adevărate să demonstrăm că putem evolua mai bine. Sper să arătăm cea mai bună față a noastră, începând cu acest turneu de Cupa României. Sper ca tinerii baschetbaliști români să își arate potențialul. Este acest sistem și ei sunt nevoiți să joace. Sunt foarte importanți pentru noi. Suntem foarte entuziasmați pentru acest turneu. Jucăm împotriva unor echipe foarte bune pe care nu le cunoaștem deocamdată. Din nou, este foarte important să dăm totul pentru a ne califica în Final 8-ul Cupei României.

La finalul interviului, Andrija Stipanovic ne-a spus care sunt avantajele lui U-BT Cluj-Napoca în sezonul 2020-2021.

Cred că cel mai mare avantaj al nostru e echipa. Avem foarte mulți jucători buni și putem juca foarte agresiv, cu intensitate ridicată. De asemenea, avem români foarte talentați. Este o combinație bună. Încă o dată spun că îmi doresc ca tinerii noștri să își arate potențialul. Cred că este un regulament foarte bun pentru ei și au o platformă pe care pot arăta cât sunt de buni. Sper să avem o chimie bună și să facem niște partide bune, nu doar în această competiție, ci de-a lungul întregului sezon.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!