Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic la cea mai modestă prestație din actuala stagiune

Andrija Stipanovic la cea mai modestă prestație din actuala stagiune

În meciul 3 al finalei dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea, Andrija Stipanovic, unul dintre cei mai constanți jucători de poziția 5 din LNBM, a înregistrat cea mai modestă prestație stagională. 

în ciuda faptului că a jucat 28:31 de minute și a adunat 6 puncte și 7 recuperări, bosniacul a terminat partida cu -2 la eficiență. Indicele său negativ din dreptul eficienței este datorat procentajului slab al aruncărilor din acțiune (17% 1/6) și al liberelor (40% 4/10), dar și celor 6 mingi pierdute. 

Stipanovic nu a fost singurul din tabăra clujenilor care a încheiat partida cu minus în dreptul eficienței. Justin Edwards, care a jucat ,la rândul său, puțin peste 23 de minute, a încheiat partida cu -4 la acest capitol statistic. Canadianul nu a reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor și a încheiat partida cu 0 puncte (0/5 din acțiune), 5 recuperări și 4 mingi pierdute. 

De altfel, cei doi baschetbaliști au înregistat jumătate din totalul posesiile pierdute de formația antrenată de Mihai Silvășan. 

CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca se vor întâlni din nou în Arena Antonio Alexe, joi, 17 iunie, de la ora 20:00. 

foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    pariu pe calul mort
    La cererea suporterilor U, care au aici numeroase comentarii laudative la adresa lui Stipanovic, așteptăm să i se dea la fel de multe minute și în meciurile 4 și 5. Ce îl recomandă pe Stipanovic pentru asta? Forța, Duritatea și labilitatea comportamentală! Nu se termină seria asta fără să fie eliminat definitiv, că nu mai rezistă și a terminat benzina...

    cu 2 ani în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    Stipanovic a fost cel mai bun pivot care a jucat in acest sezon in LNB, a avut contributii esentiale pe parcursul intregului sezon. De vreo cateva meciuri este (mult) prea nervos, totusi si pare ca acest lucru ii influenteaza evolutiile.

    Lui Edwards i s-a rezervat in aceste meciuri in primul rand rol defensiv deci nu prea mir de procentajul din actiune.
    Pe de alta parte, sper sa ma insel, dar patrunderile lui (esuate) imi aduc aminte de Kromah care, tot asa, reusea sa jaloneze destul de bine printre adversari dupa care, daca era aglomerat sub inel recurgea la improvizatii care aduceau mai multa "impresie artistica" decat puncte si, ca spectator, ramaneai cu senzatia ca odata ajuns acolo nu stie nici el ce vrea sa faca.

    cu 2 ani în urmă (16.06.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Exact la asta ma gandeam si eu in ceea ce il priveste pe Edwards. Imi aduce aminte de Kromah.
      Are tot ce ii trebe, dar pana ce ajunge la panou cand parca nu stie ce sa faca cu mingea. Exceptand meciurile din seria cu Oradea si ultimul meci cu Voluntari, aceiasi impresie mi-a lasat-o si Wright. Are patrundere, viteza, dar ajunge sub panou si face ceva 'artistic', dar fara folos de multe ori.

      Legat de Stipe sunt de acord cu ce ai zis. Si eu sunt de parere ca a fost cel mai bun centru din sezonul asta. Ziceam si la un alt articol ca mie imi place mai mult si decat Planinic. Ieri din pacte a jucat slab si parca se repeta scenariul cu Voluntariul cand a jucat bine primele doua meciuri, iar urmatoarele nu a mai jucat mare lucru si, asa cum ai subliniat si tu, era tot timpul nervos.

      cu 2 ani în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    +1
    +1 la scaune de schimbare sparte de nervi.

    cu 2 ani în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Stipanovici
    Un pivot bunicel care a performat in Romania,pentru ca i s-a permis sa practice un joc dur,de cele mai multe ori peste limita regulamentului fara sa fie sanctionat.
    Cand i se aplica si lui acelasi tratament devine un pachet de nervi.
    Face echipa buna cu

    cu 2 ani în urmă (16.06.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Personal nu inteleg rationamentul asta. Acelasi lucru se zicea si de Planinic sezonul trecut. Da, joaca mai dur si stie sa obtina faulturi. Nu vreau sa-i ridic in slavi pentru pt ca nu ii cazul, dar se vede ca au jucat in campionate puternice in care jocul pe pivot (in special pe 5) e unul mai fizic daca vrei sa iti impui stilul de joc. De la Zigeranovic incoace, U nu a mai vreun 5 clasic (aici se vede ca Dusko e mai old school - nu zic intr-un sens rau) si in general in Romania in ultimiii 4-5 sezoane s-a jucat aproape doar cu pivoti mobili cu aruncare de afara. Da, mai erau un Cooper, Barro si inca cativa, dar nu era jocul creat in jurul lor pt ca intrebul campionat e de o asa natura incat toata lumea joaca o tranzitie rapida si cand se ajunge la pozitional rar se joaca pe pivot in caciula.
      Tin minte ca atunci ca il aveam pe Zigeranovic, Tenter zicea ca e greu sa joci cu un 5 clasic in conditiile in care in campionat nu prea erau pivoti de genul. La U, atat sezonul trecut cat si sezonul acesta s-a impus jocul pe pivoti si mie sincer imi place. Repet, nu vreau sa ridic in slavi si nici sa justific nervii lui Stipanovic din ultimele meciuri.

      cu 2 ani în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Stipanovici
    Face echipa buna cu Ciuc .

    cu 2 ani în urmă (16.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!