Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic: „Nu suntem atât de buni încât să fim considerați favoriți”

Andrija Stipanovic: „Nu suntem atât de buni încât să fim considerați favoriți”

U-BT Cluj-Napoca încearcă să obțină a cincea victorie consecutivă în Basketball Champions League și, pentru asta, trebuie să se impună în fața lui Filou Oostende. Mihai Silvășan are însă un as în mânecă: Andrija Stipanovic a evoluat trei ani sub comanda lui Dario Gjergja, tehnicianul adversarilor, la Liege Basket, și a jucat 18 partide pentru Oostende, în sezonul 2013-2014.

Iată ce a declarat pivotul bosniac la conferința de presă:

Ultimele zece zile au fost destul de grele pentru noi, cu toate călătoriile pe care le-am avut, însă, după ce ne-am întors cu o victorie din Spania, totul a devenit mai ușor. Următoarele trei meciuri din Champions League vor fi pe teren propriu (n.r. așa trebuia să fie inițial însă, odată cu amânarea meciului cu Prometey, situația s-a schimbat) și e foarte important să ne apărăm terenul propriu. Va fi dificil, toate meciurile sunt complicate. Mai întâi, ne întâlnim cu Oostende care, așa cum a spus domnul antrenor, are experiență în Europa. Au un antrenor bun și un mix potrivit între jucători tineri și baschetbaliști experimentați. Pot fi foarte periculoși și sper să fim bine pregătiți. Nu știu care este procentajul permis de spectatori dar dorința mea e ca sala să fie la capacitate maximă, chiar dacă e vorba de 30% sau 50%. Sper ca fanii să ne fie alături. Avem o șansă mare și avem nevoie de ajutorul lor meci de meci pentru a ne atinge obiectivul”, conform paginii de Facebook a lui U-BT Cluj-Napoca.

 

🎙 Conferință de presă cu Mihai Silvășan și Andrija Stipanović Basketball Champions League: U-BT Cluj-Napoca vs. Filou Oostende

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Friday, February 4, 2022

Filou Oostende are cea mai mare talie din Basketball Champions League, astfel că Stipe a fost întrebat dacă este pregătit pentru lupta de sub panou.

Da, suntem pregătiți. Au o echipă înaltă și jucători tineri, mai ales la această poziție. Au multă energie, însă suntem pregătiți și entuziasmați pentru acest joc. Chiar dacă am obținut rezultate bune, trebuie să fim conștienți că nu suntem atât de buni încât să fim considerați favoriți în fața acestei echipe. Ei au demonstrat împotriva Igokeei, o formație solidă, că pot să se impună în deplasare. Trebuie să dăm ce-avem mai bun și sper că publicul va veni să ne susțină. Mă folosesc de această conferință de presă pentru a chema lumea la sală. Cred că merităm asta și le vom arăta pe teren că îi apreciem.”

În confruntarea cu Unicaja Malaga, belgienii au fost sancționați cu trei greșeli tehnice în decurs de câteva minute. Prin urmare, l-am întrebat pe Stipanovic dacă este gata de duelul mental, dacă are niște șiretlicuri pregătite pentru a intra sub pielea adversarilor.

Îi știu pe mulți dintre jucători. Dario Gjergja a fost antrenorul meu timp de trei ani, în Belgia. Am jucat pentru Oostende, a fost o perioadă frumoasă din viața mea. Suntem pregătiți. Și noi avem baschetbaliști care pot să se folosească de trashtalking, avem jucători calmi, însă cred că trebuie să ne concentrăm mai mult pe meci și pe tactica noastră. Despre celelalte detalii, vom vedea în timpul partidei”, a fost răspunsul baschetbalistului în vârstă de 34 de ani.

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și Filou Oostende are loc luni, 7 februarie, la ora 19:30, în direct la Look Sport.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!