Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Andrija Stipanovic: „Trebuie să știm că suntem buni, dar să rămânem underdogs”

Andrija Stipanovic: „Trebuie să știm că suntem buni, dar să rămânem underdogs”

U-BT Cluj-Napoca s-a impus miercuri, 29 noiembrie, cu 120 la 111 în fața lui Lietkabelis, la capătul unei partide extrem de spectaculoase, care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a decide învingătoarea.

După meci, am stat de vorbă cu Andrija Stipanovic, iar acesta s-a arătat extrem de bucuros de situația în care se află campioana României:

A fost un meci incredibil, în special pentru fani. Probabil că antrenorii nu sunt prea mulțumiți de apărare. Lietkabelis e o echipă foarte talentată, au pedepsit greșelile noastre dar, la final, am arătat caracter. E o victorie mare pentru noi. Ceea ce facem în acest sezon, indiferent de cum se va termina, e un miracol, mai ales raportat la care au fost predicțiile înainte de începerea stagiunii și felul cum jucăm. Putem fi mândri, însă trebuie să continuăm la fel. Trebuie să știm că suntem buni, dar să rămânem underdogs. Asta este cheia. La final vom vedea ce ne va aduce asta în actualul sezon.

Veteranul lui U-BT Cluj-Napoca a explicat care a fost cheia succesului de până acum al alb-negrilor:

Încă de la începutul sezonului cred că am jucat un baschet bun. Cred că victoria din Wroclaw, unde poate ar fi trebuit să pierdem, ne-a dat un impuls. Dacă jucăm bine așa cum o putem face, cred că suntem o formație foarte bună în această competiție. Din nou, e doar jumătatea sezonului, trebuie să știm că suntem o echipă bună, dar și să rămânem modești și să luptăm din greu în fiecare joc.

Pe finalul timpului regulamentar și în prelungiri, DJ Seeley, Jarell Eddie și Adam Mokoka au reușit aruncări spectaculoase de la distanță, iar Stipanovic s-a arătat fericit, în mod special, pentru Eddie:

Cred că avem calitate individuală și sunt fericit, în mod special, pentru Jarell. În acest sezon a avut meciuri în care nu a aruncat așa de bine, însă el este un shooter excelent și astăzi a demonstrat asta. Cu DJ nu e nimic nou. În fiecare partidă arată că e un jucător extraordinar și că ne ajută. Însă, din nou, pentru a fi mai buni trebuie să fim și mai agresivi în defensivă și să lucrăm la asta, chiar dacă tot sezonul am făcut asta. Am jucat împotriva unei echipe talentate, care ne-a exploatat toate greșelile.

Jucătorul în vârstă de 36 de ani a vorbit și despre revederea cu Stefan Bircevic, unul dintre apropiații săi, care a fost primit cu multă căldură la Cluj-Napoca:

Minunat. Eu și Birce vorbim aproape în fiecare zi. Suntem prieteni foarte buni, foști colegi de cameră și și astăzi, când l-am văzut în persoană, m-am bucurat, îl iubesc. Chiar și anul trecut, când jucam împreună, mereu mă făcea să zâmbesc pentru că e o persoană grozavă și îmi place foarte mult de el. În sezonul trecut, când cineva era accidentat, el mă apăra și era mereu o luptă între noi.

La final, Stipanovic a spus câteva cuvinte despre suporterii clujeni și atmosfera pe care o creează în această stagiune:

Le-au lipsit doi jucători importanți însă, din nou, o victorie extraordinară pentru noi, un sezon incredibil și sper să continuăm tot așa. Le mulțumesc din nou fanilor, sunt speciali în această stagiune. Și anul trecut erau așa însă anul acesta sunt la alt nivel. Pare că au început să înțeleagă baschetul și când să se implice în meci și mă bucur foarte mult pentru asta.

La finalul turului, U-BT Cluj-Napoca ocupă poziția secundă în grupa B din BKT EuroCup, având un bilanț de 7-2.

*foto: Lavinia Gordan/U-BT Cluj-Napoca

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!