Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antohi: "Cei de la FRB mi-au spus aşa: <<Băi, voi nu citiţi regulamentul pe acolo pe la Iaşi?>>"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.01.2012

Odată cu retragerea echipei CS Otopeni din Divizia A masculină de baschet lupta pentru evitarea retrogradării a devenit aproape inexistentă. Singura formaţie care se zbate este CSŞ Politehnica Unirea Iaşi, grupare ce are la activ doar înfrângeri pe limită. Pentru a încheia onorabil un sezon greu din punct de vedere psihic, conducerea clubului l-a transferat pe Marko Zarkovic, un sârb care va încerca să aducă un plus de energie ieşenilor.

Mai citiţi şi:

Leonida Antohi: "Fantastic. Este pentru prima oară când aud că la anul retrogradează două echipe"

Într-o declaraţie acordată site-ului nostru Preşedintele Consiliului Director al clubului CSMS Iaşi, Leonida Antohi, ne-a vorbit deschis despre cele întâmplate în prima parte a sezonului. Acesta ne-a relatat cum a primit convingeri din partea predintelui FRB că nimeni nu va retrograda în următorul sezon, promisiuni pe care moldovenii s-au bazat prea mult.

Avem o echipă tânără şi nu avem pretenţii, nu am avut nicio dată. Federaţia ne-a faultat cu nesiguranţă şi cu tot felul de zvonuri pe care le-a lansat în timpul campionatului. Am primit acum ceva hârti referitoare la baschetul românesc să devină sport profesionist, că se va face, se va drege, însă vrăjeli din acestea nu prea mai ţin. E deranjant. Prima oară au venit, s-au rugat de noi să ne înscriem în campionat asigurându-ne că nu retrogradează nimeni. În ziua în care eu am terminat proiectul ni s-a spus că nu se retrogradează, că nu vom cheltui mulţi bani, să nu ne facem griji. Pe baza acestor vorbe am realizat un proiect, l-am prezentat în faţa consiliului de administraţie şi astfel ne-am înscris în Divizia A. Am muncit la el şi până la urmă nu a ieşit nimic.

Antohi este deranjat de "debandada" de la FRB, afirmând că dacă la el la club s-ar întâmpla astfel de lucruri el ar pleca în 20 de minute de la Iaşi.

Am ajuns să jucăm 7 etape consecutive în deplasare. Programul nu se ştie din timp. Noi trebuia să ştim încă de la începutul sezonului actual câte echipe retrogradează la finalul sezonului următor, că doar aşa poţi să îţi faci un proiect sănătos. Eu nu înţeleg cum e posibil să fie o aşa debandadă. Adică nu au ei destui oameni acolo, în comitetul tehnic, compartimentul care se ocupă de competiţii ? Dacă la mine la club s-ar întâmpla acelaşi lucru eu aş pleca în 20 de minute de aici.

În ceea ce priveşte relaţiile federaţiei cu cluburile din Divizia A, oficialul ieşean a vorbit deschis despre cum au fost trataţi de către forul de specialitate din România.

Eu m-am enervat de două ori cu cei de la FRB, cu o doamnă care se ocupă de campionatulele interne. L-am rugat pe colegul meu de la comitetul tehnic să vorbească cu cineva de la federaţie, să se intereseze de regulament. I-a răspuns un domn, Berceanu, însă i-a comunicat că nu el se ocupă de acest aspect ci o doamnă. A vorbit cu respectiva doamnă care tot timpu îi spunea că e în maşină, ba că ajunge la federaţie imediat, şi aşa mai departe, numai chestii de genul acesta. Atunci cel de la tehnic l-a sunat din nou pe domnul Berceanu să-l întrebe exact câte echipe retrogradează, iar respectivul i-a răspuns aşa: "Băi, voi nu citiţi regulamentul pe acolo pe la Iaşi?". Colegul meu i-a explicat că iniţial domana Tocală ne-a garantat că nu se retrogradează, că face 18 echipe, însă a primit răspunsul următor: "Nu domnule, se respectă regulamentul, se retrogradează şi gata, la revedere". Vine băiatul la mine în birou, îmi comunică totul. În felul acesta se desfăşoară activitatea, ca să ştiţi şi voi. Nu doar în baschet e aşa, ci aproape în tot sportul românesc. De opt ani tot în spate mergem.

1 comentariu la aceasta stire:
  • mafalda :

    Re:Mai cugetati!!!
    Nu imi place Berceanu dar:
    -prima data i-a zis:"Bai,..."
    -a doua oara:"Nu domnule..."
    Il cunosc pe Berceanu (nici ca antrenor nu vorbea cu "bai"),asa ca domnule Leonida luati mai in serios exprimarea.
    Referitor la inscrierea echipei in div.A mai vedeti si alte puncte de vedere privind psihologia juniorilor (opinia domnului Davidescu-"Aceasta aventură a Politehnicii va avea consecințe nefavorabile pentru tinerii jucători care nu mai au încredere și siguranță că dezvoltarea lor profesională se va desfășura dupa principii profesionale și științifice. Stimați Domni, nu vă este permis să faceți experiențe cu acești tineri care au încredințat în mâinile dumnevoastră viitorul lor sportiv.")

    cu 12 ani în urmă (17.01.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!