Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Craiova trebuie să se teamă de noi atunci când vine la Târgu Jiu”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.10.2014

Antrenorul cipriot Antonis Constantinides se află în faţa debutului în Liga Naţională de Baschet Masculin din postura de principal al Energiei Târgu Jiu. Constantinides şi elevii săi vor da piept în prima etapă cu SCM Universitatea Craiova în derby-ul Olteniei. 

Cipriotul a vorbit pe larg într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului gorjean despre acest prim joc din campionat, despre situaţia noului venit, Larry Turner, respectiv despre ceea ce a găsit el la Energia şi în oraşul Târgu Jiu. 

„În ceea ce privește meciul de duminică cu Craiova suntem pregătiți 100%. Avem doar două aspecte din punct de vedere negativ. Primul este legat de stresul începutului de campionat pe care orice echipă îl are, mai ales că este primul meci pe teren propriu. Al doilea aspect este legat de faptul că avem un jucător nou în echipă, Larry Turner, care abia a sosit la Târgu Jiu. Are o perioadă scurtă de pregătire până la primul meci. El ne poate ajuta în proporție de 60-70%. Le-am spus și jucătorilor că trebuie să îl integrăm rapid în echipă, pentru că trebuie să câștigăm acest meci, indiferent că o facem la 10-15 puncte sau la o jumătate de punct. Larry Turner ne va ajuta cu siguranță mai mult începând de la meciul cu Timișoara, pentru că avem 15 zile la dispoziție să pregătim acel meci. În acest moment toată lumea este aptă pentru acest meci.

„Am cules informații în ceea ce privește echipa din Craiova, și nu numai despre această echipă. Este un meci pe teren propriu și le-am transmis jucătorilor că trebuie să încercăm să câștigăm toate meciurile de acasă, sau, pe cât posbil, cât mai multe dintre aceste meciuri. Este un derby local și asta poate fi un plus pentru noi, pentru că vom avea un plus de agresiune, de determinare și cu suportul publicului sper să câștigăm. Craiova este o echipă foarte periculoasă, o echipă care are jucători care aruncă bine de la distanță. Dar, jucând acasă, noi impunem regulile noastre. Noi nu trebuie să ne temem de nimeni. Ei trebuie să se teamă de noi atunci când vin la Târgu Jiu.

„Nu am niciun fel de emoție în ceea ce privește debutul în Liga Națională. Este munca mea pe care o fac cu plăcere. Am o experiență de 10 ani, în care am disputat meciuri mult mai dificile decât acesta. Sunt într-o situație nouă, în care fanii din Târgu Jiu sunt apropiați de echipă și nu chiar ostili față de echipa adversă. În țară la mine dacă pierzi un meci, poți să îți pierzi și slujba. Nu am emoții acum, dar încerc să mă bucur de tot ceea ce am găsit la Târgu Jiu, pentru că este un oraș fantastic, cu un public și cu oameni minunați”, a mărturisit principalul echipei gorjene. 

În altă ordine de idei, Antonis Constantinides a ţinut să vorbească încă o dată despre perioada de pregătire şi în mod special despre ultimele două partide amicale disputate în Grecia. 

„Am terminat perioada de pregătire în cel mai bun mod posibil, pentru mine, ca antrenor. Cele două meciuri amicale pe care le-am avut în Grecia au fost cele mai bune meciuri ale noastre din punct de vedere ofensiv și defensiv, dintre toate meciurile amicale disputate, plus meciul oficial cu Asesoft. Din ce am arătat week-end-ul trecut suntem pregătiți 100% pentru primul meci oficial din campionat, cel cu Craiova, de duminică. A fost cea mai bună perioadă, cu o săptămână înainte de campionat, în care ne-am arătat abilitățile. Acum, avem încredere atât noi ca antrenori, cât și ei ca jucătorii. Această perioadă a fost optimă pentru a le da moral jucătorilor, moral de care aveau nevoie pentru începutul de campionat. Am fost foarte norocoși pentru că ultimele două jocuri amicale pe le-am disputat, au fost cu o săptămână înainte de începerea campionatului grec, astfel că nivelul ridicat de pregătire a acestor echipe ne-a ajutat și pe noi”, a completat tehnicianul originar din Cipru.

În final, antrenorul deţinătoarei Cupei României a vorbit şi despre plecarea baschetbalistului Tony Woods de la echipă.

„Trebuie spus de la bun început că despărțirea de Tony Woods s-a realizat din motive extrasportive, nu neapărat pentru ceea ce s-a întâmplat în teren. Nu a respectat regulile care au fost impuse la turneul din Grecia. Eu am cerut ceva, iar el a făcut cu totul altceva. Nu este vorba doar de Tony Woods, această regulă se aplică pentru toți jucătorii din echipă. Este însă adevărat că am avut ceva probleme cu el și în interiorul suprafeței de joc, dar aceste probleme se puteau remedia. Spre exemplu, Tony a fost fantastic în turneul din Grecia, în special în ultimul meci, pentru că și datorită evoluției lui foarte bune am câștigat meciul respectiv. Regulile și filosofia mea, pe care vreau să le implementez la echipă, nu suportă nicio abatere comportamentală. Pot să accept că un jucător nu este de o calitate extraordinară în interiorul terenului, și îl pot ajuta să se integreze, dar dacă nu respectă, în afara terenului, regulile care se impun, atunci nu are nicio șansă să rămână la echipă”, a explicat Constantinides, fiind citat de site-ul csenergia.ro.

Confruntarea dintre Energia Târgu Jiu şi SCM U Craiova se joacă în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, duminică, 5 octombrie, începând cu ora 17:00. „Derby de Oltenia" cu numărul 15 va fi transmis în direct de postul DigiSport. 

*Foto: impactingorj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!