Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Din moment ce ne gândim să terminăm în primele patru nu avem nicio scuză dacă pierdem un astfel de meci”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.10.2015

Antonis Constantinides, antrenorul cipriot de pe banca Energiei Târgu Jiu, a prefațat pe larg debutul echipei sale în noul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin, debut care se va consemna în compania nou-promovatei Phoenix Galați.

În primul rând, tehnicianul gorjenilor a vorbit despre actuala situație din cadrul echipei sale, declarându-se mulțumit de ceea ce are la dispoziție, respectiv de răspunsul jucătoril de până acum. 

Este un pic cam devreme să spunem că suntem pregătiți 100%, dar suntem pregătiți într-un procentaj destul de mare să începem pozitiv campionatul. În aceste șase săptămâni de pregătire și meciuri amicale am încercat să lucrăm multe ore, atât din punct de vedere tactic, cât și din punct de vedere fizic. Sâmbătă trebuie să arătăm care este rezultatul după munca depusă în perioada de pregătire. Deja ne-am arătat unele abilități în cele două meciuri din cupă împotriva Timișoarei și sperăm să fim cu un pas înainte la debutul în campionat contra echipei din Galați. În toată această perioadă de pregătire, echipa a arătat multe aspecte pozitive, dar și unele negative, dar este normal pentru mine atâta timp cât 80% din lotul echipei este nou. Sunt sigur și optimist că echipa pe care am construit-o în vara acestui an se va lupta și va atinge poziții înalte. Sunt sigur că cele două rezultate împotriva Timișoarei arată multe despre abilitatea și calitatea jucătorilor Energiei. Trebuie să vorbim și despre jucătorii români de la echipă, în special după meciurile din cupă, unde trebuie să ai doi jucători români pe parchet în permanență. Cea mai mare parte a succesului cu Timișoara aparține jucătorilor români. Ei trebuie să continue în același ritm și dacă vor continua să ne ofere ceea ce ne-au oferit în meciurile cu Timișoara sunt foarte optimist în privința rezultatului de la finalul acestui sezon. Trebuie în același timp să ne așteptăm la mai mult de la jucătorii străini din echipa noastră”, a declarat Constantinides, citat de site-ul oficial al echipei din Târgu Jiu.

Antrenorul originar din Cipru a dezvăluit că unul dintre principalele obiective ale echipei pe care o conduce este acela de a rămâne neînvinsă pe teren propriu, atât în întrecerile interne, cât și în competiția europeană. 

„Sunt sigur că odată cu începerea campionatului toată lumea va crește și vom debuta pozitiv. Nu vrem să se întâmple ceea ce s-a întâmplat sezonul trecut la debut, când am pierdut cu Craiova. Din moment ce obiectivul nostru este clasarea în primele patru și să ne luptăm pentru campionat, un astfel de meci pe teren propriu trebuie să-l câștigăm cu siguranță. Pentru încă un sezon ținta noastră, și în special pe teren propriu, este să câștigăm toate meciurile. Dacă va amintiți, anul trecut am avut doar două înfrângeri pe teren propriu, cu Craiova și acea înfrângere cu Brindisi, în care nu eram atât de interesați de meciul respectiv. În acest an avem în mintea noastră și în special pe teren propriu să nu lăsăm nicio echipă din România sau din FIBA EuroCup să câștige aici”, a mărturisit acesta. 

Strict referitor la partida de debut cu Phoenix Galați, Antonis Constantinides și-a avertizat elevii că echipa gălățeană este una periculoasă, care poate pune probleme dacă adversara se relaxează pe parcursul jocului. 

„În ceea ce privește meciul de sâmbătă cu Galați, există un respect din partea noastră atât pentru jucători, cât și pentru antrenorul de acolo, un antrenor bun și experimentat. Din ceea ce am văzut în meciurile pe care le-au disputat în cupă împotriva celor de la U-BT Cluj, Galațiul este o echipă dificil de învins. Este o echipă a cărei filosofie de joc este foarte periculoasă pentru orice echipă care nu este concentrată pe parcursul celor 40 de minute de joc. Noi nu avem altă opțiune decât să ne adaptăm la această situație și să fim concentrați pe toată durata meciului. Vom avea răbdare în jocul nostru de sâmbătă și dacă vom avea performanțele noastre normale cred că putem câștiga acest meci. Dacă nu suntem serioși s-ar putea să avem unele probleme. Dar din moment ce ne gândim să terminăm în primele patru nu avem niciun fel de scuză dacă pierdem un astfel de meci pe teren propriu. Toată lumea este aptă din punct de vedere fizic. Noi așteptăm ca toți jucătorii să-și îmbunătățească performanțele, pentru că de acum înainte orice rezultat este important”, a concluzionat Constantinides. 

Partida dintre CS Energia Târgu Jiu și Phoenix Galați se va juca în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, sâmbătă, 3 octombrie, cu începere de la ora 19:00. Meciul care opune medaliata cu bronz din sezonul precedent și nou-promovata din Galați nu va fi televizat. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!