Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Din suflet le urez baftă în campionat celor de la Galați și antrenorului Florin Nini”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.10.2015

Energia Târgu Jiu are un start perfect de sezon 2015-2016, cu două victorii în Cupa României și una în startul Ligii Naționale de Baschet Masculin. Băieții lui Antonis Constantinides au învins la Târgu Jiu nou-promovata Phoenix Galați cu 72-62, antrenorul cipriot vorbind detaliat despre duelul cu trupa lui Florin Nini. 

„Aș vrea să prezint felicitările mele echipei din Galați, jucătorilor și antrenorilor. Va fi o echipă care va pune probleme oricărui adversar, în orice meci. Acest aspect s-a văzut și în cele două meciuri de cupă cu U BT Cluj, cât și în meciul împotriva noastră. Modul în care evoluează te obligă să te concentrezi pe toată durata meciului, iar partea bună pentru noi în acest meci este că am avut mai multe momente pozitive în meci, decât negative. Ceea ce m-a dezamăgit în meciul de astăzi au fost momentele în care am pierdut mingea și știam că Galațiul este o echipă care provoacă adversarul să facă astfel de greșeli. Acest lucru s-a întâmplat și în meciurile Galațiului cu cei de la Cluj. Sunt dezamăgit pentru că o echipă ca noi, care ne propunem să câștigăm campionatul, face 20 de astfel greșeli. Nu este vorba doar despre acest meci cu Galațiul, ci despre oricare alt meci, dacă avem atâtea greșeli, nu facem decât să ne îngreunăm munca. În momentele noastre bune am jucat bine, am avut de multe ori spațiu de pătrundere și ceea ce nu am realizat este că nu am dus mingea mai mult la interior pentru Santa și Callistus, pentru că cei doi au făcut un meci bun astăzi. Trebuie să mai lucrăm la acest aspect.

La sfârșitul acestui meci trebuie să vedem ce am realizat până acum: trei victorii, două în cupă și una în campionat și trebuie să ne aducem aminte ce s-a întâmplat anul trecut, când am pierdut în fața Craiovei în prima etapă. Primul meci este întotdeauna foarte periculos împotriva oricărei echipei. Aspectul care mă mulțumește este că am continuat seria meciurilor pozitive după victoria de la Timișoara. Felictări jucătorilor mei, echipei din Galați și suporterilor care au venit și astăzi în număr mare la sală. Ne-au încurajat și ne-au oferit de multe ori acea energie pe care noi nu o aveam în joc în anumite momente. Din suflet le urez baftă în campionat celor de la Galați și antrenorului Florin Nini. Din moment ce noi am reușit să-i învingem le doresc să câștige în fața celor de la Steaua sau Cluj pentru că pe noi ne-ar ajuta foarte mult”, a declarat Constantinides la finalul întâlnirii cu Phoenix, citat de site-ul oficial al echipei gorjene. 

În etapa viitoare, Energia va avea parte de o deplasare dificilă, la Craiova, în derby-ul regional cu SCM Universitatea din localitate. Și Craiova la rândul său a debutat cu dreptul în noul sezon din LNBM, victorie în prelungiri în Trivale cu BCM U Pitești. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!