Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „M-am temut de acest meci cu Timba”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.12.2014

Energia Târgu Jiu a trecut fără niciun fel de emoție de Timba Timișoara cu 81-61, reușind astfel să pună capăt unei serii de 3 înfrângeri consecutive. La finalul confruntării cu echipa din Timișoara, tehnicianul Antonis Constantinides a vorbit despre jocul în sine, spunând printre altele că este fericit pentru victorie, dar și pentru faptul că a reușit să odihnească câțiva jucători înaintea duelului cu Kormend din EuroChallenge.

„În primul rând aș vrea să transmitem felicitările noastre echipei Timba. Rezultatele pe care le are această echipă până în acest moment nu exprimă realitatea din teren, pentru că am urmărit multe dintre meciurile lor și au fost foarte aproape să câștige cu BC Timișoara, cu Steaua și chiar în deplasarea de la Ploiești și cu siguranță, dacă vor continua pe acestă linie, vor avea rezultate bune în viitor. Merită mai mult decât ceea ce au până acum. De ce spun aceste lucruri, pentru că m-am temut de acest meci. Poate scorul și imaginea meciului arată că am avut un meci ușor, dar nu a fost un meci ușor, dar noi am făcut să ne fie ușor. În primul rând cu apărarea nostră, care este principala noastră armă în acest moment. Ne-am adaptat foarte bine și am avut soluții bune impotriva acestei apărări pe care a practicat-o Timba, din zonă pressing în zonă, din apărare om la om în zonă. Este o apărare foarte dificilă și nu multe echipe se pot adapta foarte bine la acest stil de apărare. Pentru noi sunt două lucruri pozitive în această seară. În primul rând victoria, care ne menține în primele patru echipe din campionat în acest moment și în al doilea rând, am putut să ne odihnim și câțiva dintre jucătorii de bază pentru meciul de marți cu Kormend, extrem de important pentru noi. Sunt foarte mulțumit și vreau să precizez că în ultimele 10 minute am jucat doar cu jucători români pe teren și ceea ce am văzut m-a mulțumit foarte mult, pentru că s-au adaptat foarte bine la joc”, a mărturisit antrenorul, potrivit site-ului oficial al echipei din Târgu Jiu.

După 3 eșecuri la rând, 2 în campionat și unul în EuroChallenge, Energia s-a descătușat în confruntarea cu „urșii” bănățeni. Totuși, oltenii lui Constantinides nu au timp de odihnă deloc deoarece marți, 9 decembrie, începând cu ora 19:00, primesc la Târgu Jiu vizita maghiarilor de la Kormend, într-un meci decisiv privind calificarea în faza următoare a FIBA EuroChallenge. 

„Teste fizice avem mereu. Ultimele 10 zile au fost foarte solicitante pentru noi. Eu, ca antrenor, care nu joc, mă simt obosit, dar vă dați seama cum se simt jucătorii după distanțele lungi pe care le avem de parcurs. Steaua a avut 6 zile la dispoziție să pregătescă meciul cu noi, iar noi am avut doar un antrenament la dispoziție, așa s-a întâmplat și cu Oradea, iar Timba a avut o săptămână întreagă la dispoziție să pregătească acest meci. Este foarte dificil pentru noi, dar ne vom adapta și vom merge mai departe, pentru că suntem la o victorie sau două distanță de calificarea în ultimele 16 din EuroChallenge, în timp ce, cu această victorie în fața Timbei, Energia se menține în primele 4-5 echipe din campionat. La toate aceste se adaugă și faptul că am pierdut unul dintre cei mai buni jucători, pe Louis Darby. L-am pierdut și pe Tudosă, care a ieșit din ecuație, deși ne oferea foarte multe soluții. Ne vom adapta și la aceste situații, pentru că suntem luptători, iar acest lucru va face diferența la finalul sezonului”, a concluzionat cipriotul. 

În momentul de față, Energia Târgu Jiu ocupă poziția a 5-a în LNBM cu 14 puncte acumulate și un bilanț de 5 victorii și 4 înfrângeri. În ultimele 3 etape ale turului de campionat, formația gorjeană va întâlni pe rând U-BT Cluj-Napoca, BC Mureș și Gaz Metan Mediaș. Apoi, în EuroChallenge, pe lângă confruntarea cu Kormend, Milosevic, Watson și compania dau piept în ultima etapă în Bulgaria cu Lukoil Academic Sofia. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!