Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antonis Constantinides: „Suntem nevoiți să ne concentrăm pe ce urmează”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
27.11.2014

Energia Târgu Jiu s-a înclinat pe terenul vicecampioanei CSM-U Oradea, scor 88-95, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 7 din Liga Națională de Baschet Masculin. Antrenorul Energiei, cipriotul Antonis Constantinides, a explicat la finalul întâlnirii care au fost principalele cauze care au dus la eșecul împotriva bihorenilor.

„În primul rând vreau să transmit felicitări echipei din Oradea. Le doresc mult succes în continuare, atât în campionatul intern cât și în aventura din EuroChallenge. Sper că vor obține rezultate mai bune în jocurile retur din cupele europene. În ceea ce privește meciul direct, consider că rezultatul final este unul corect. Oradea a fost mai bună decât noi. A avut o selecție mai bună pe faza ofensivă. Diferența dintre cele două echipe nu a fost mare, dar a fost suficientă pentru victoria orădenilor. Sunt ușor dezamăgit de prestația noastră din această partidă. Avem ca scop câștigarea fiecărui meci alimentându-ne jocul ofensiv din cel de apărare. În această partidă Oradea a înscris 95 puncte. De obicei echipa noastră încasează însumat în aproape două meciuri acest număr de puncte, ca să glumesc puțin. Este evident cât de greu poate să fie să câștigi când încasezi atât de multe puncte.

Pe de altă parte sunt mulțumit de jocul nostru ofensiv. A fost un record stagional pentru noi. Revin însă la problema noastră din apărare. Este limpede că apărarea depinde în mare măsură de tine ca echipă, spre deosebire de ofensivă, unde sunt zile și zile, iar uneori se poate întâmpla să nu-ți intre mingea în coș. Prin urmare acesta este motivul principal pentru care sunt de părere că Oradea a meritat victoria 100%.Nu avem timp să ne mai gândim la ce s-a întâmplat. Suntem nevoiți să ne concentrăm pe ce urmează. Avem o nouă deplasare dificilă, la București, cu Steaua CSM. Va trebui să mergem cu o altă mentalitate în încercarea de a câștiga acolo”, a afirmat tehnicianul, conform csmoradea.ro.

Pe de altă parte, referitor la disputa de Steaua CSM EximBank de la București, Constantinides a prefațat duelul într-o declarație acordată celor de la sportingorj.ro. 

„Este un al doilea meci foarte dificil pe care noi îl jucăm foarte repede după partida de la Oradea, nu ştiu dacă vom mai avea timp să ne şi antrenăm pentru acest meci sau vom face doar scoutingul. Totuşi, trebuie să ştim că nu avem nimic de pierdut, presiunea şi stresul sunt pe cei de la Steaua, ei au de pierdut. Noi ne vom bate până la final. O victorie nu ar fi uşor de obţinut, dar nu imposibil, dacă am câştigat la Piteşti, de ce nu am face-o şi acum. Mai dificil pentru noi va fi că ne aşteaptă călătorii foarte lungi, cu multe ore petrecute pe drum, dar trebuie să încercăm să câştigăm”, a mărturisit principalul gorjenilor.

De asemenea, cipriotul de pe banca Energiei din Târgu Jiu a vorbit și despre indisponibilitățile din cadrul echipei sale.

„Louis Darby va fi disponibil, cel mai probabil, pentru meciul cu Kormend, din EuroChallenge. Cu alte cuvinte peste aproximativ zece zile va reveni în programul echipei. Daniel Tudosă are o situație mai delicată. Nu știm dacă el va putea să revină, dar prea curând nu cred că o va face”, a conchis Antonis Constantinides. 

Energia Târgu Jiu se poziționează în acest moment pe locul 6 în clasament, având 11 puncte acumulate și un bilanț de 4 victorii și 3 înfrângeri. Confruntarea cu Steaua se va juca la București, fiind programată sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 20:00. Totodată, este important de specificat că postul de televiziune DigiSport 2 va transmite meciul dintre cele două combatante. 

*Foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!