Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antrenor secund din Spania pentru BC CSU Sibiu

Antrenor secund din Spania pentru BC CSU Sibiu

Miguel Angel Hoyo este noul antrenor secund al lui BC CSU Sibiu. 

Tehnicianul spaniol urmează să completeze staff-ul tehnic format din Dan Fleșeriu (principal) și Cătălin Vulc (secund). 

Am dorit să completăm, fără să afectăm bugetul disponibil pentru jucători, și să îmbunătățim staff-ul tehnic cu încă un antrenor cu experiența internațională care va putea acoperi atât partea de pregătire fizică, cat și cea baschetbalistică. Colaborarea cu Coach Miguel va trebui sa aducă un plus atât în evoluția echipei, în ansamblu, cat și a fiecărui jucător individual. Provenind dintr-un baschet puternic cum este cel spaniol, Hoyo poate forma, împreună cu Dan și Cătălin un staff tehnic valoros și unit de obiectivele de performanța ale echipei. Urmează ca în perioada următoare staff-ul tehnic sa se decidă asupra următorilor jucători pe care îi vom semna pentru sezonul care va începe în toamna, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu, pentru site-ul oficial al clubului.

Spaniolul de 47 de ani a început antrenoratul în 2000, ca antrenor secund și de pregătirea fizică, dar și director sportiv la Basquet Coruna, echipă ce evoluează în liga LEB. De atunci a mai trecut pe la mai multe grupări spaniole cum sunt Baloncesto Breogan (ACB League) sau Club Ourense Baloncesto (LEB Silver).

Experiența sa, în afara țării natale, include experiențe în Guineea Ecuatorială, unde a condus din poziția de principal pe cei de la Malabo Kings, echipă care a câștigat în 2012/2013 atât campionatul cât și cupa, dar și competiția organizată sub tutela FIBA: Africa Champions Cup. Ulterior a fost antrenor principal în Danemarca, la Horsholm 79ers, iar în 2015 a fost antrenor asistent și cu pregătirea fizică la naționala Angolei, echipă ce s-a calificat la jocurile olimpice din 2016. A revenit în Danemarca pentru scurt timp, iar apoi și-a continuat cariera de antrenor principal la Masquet Menorca, antrenor secund în Turcia, la Eskisehir Basket (BSL Turkish League). Din 2018 a fost la Baskonia, antrenor principal al echipei din liga LEB SILVER, mai apoi EBA.

Hoyo va sosi în România în luna septembrie fiind momentan angrenat ca antrenor asistent, în pregătirea echipei naționale a Coastei de Fildeș, formație ce se pregătește pentru participarea la Afrobasket.

Referitor la colaborarea cu BC CSU Sibiu, acesta a declarat: 

Pentru mine, cel mai important în luare deciziei de a mă alătura BC CSU Sibiu a fost sentimentul pe care l-am avut atunci când am discutat cu antrenorul principal și cu cei din Club. Mi-au transmis sentimentul că voi fi o piesă importantă și că va trebui să ajut Clubul și jucătorii tineri să continue să crească. Mi-am propus să fac totul pentru ca alături de Club să ne atingem obiectivele, iar pentru asta există o singura cale-munca asiduă.  Știu că CSU  a fost în top 3 al ligii naționale. De asemenea, știu, de la oameni pe care i-am întrebat despre Sibiu, că este un oraș frumos, primitor și sper ca totul să fie bine.

*foto: Saski Baskonia

10 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Sibiu
    Chiar vroiam sa remarc ca Sibiul se plânge ca nu sunt bani și când colo aduce un astfel de antrenor.
    Nu înțeleg cum adică nu este afectat bugetul, sa înțeleg ca spaniolul face munca voluntara?

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      evident ca nu e gratis...
      a fost doar o exprimare nefericita, cred ca ideea era ca nu e afectat bugetul de salarii al jucatorilor cu acest nou contract.

      cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      Oare
      vine la pachet cu ceva jucatori sau au asteptat confirmarea ca sa-l implice la selectie?

      cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    Raspunde
  • YMCA fanb :

    Ciudat
    Zic ca la prima miscare gresita a lui Fleseriu, Hoyo ii va lua locul. Just a feeling

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021) Raspunde
  • uplifter :

    @gyke
    Nu tot aia e? Adică am bugetul cutare, dacă înființez un post nou, nu înseamnă că rămân mai putini bani pt restul personalului? Și ma gândesc la jucatori

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      E mai complicat tot contextul. In alb negru ai dreptate, dar sunt multe tonuri de gri la Sibiu...Dar nu e neaparat un post nou, mai degraba cred ca e unul transformat, deoarece anul trecut in staf era Jovan Buha, preparator fizic, care probabil nu va reveni in acest an...
      Vedem, cum spuneam, se anunta un an probabil complicat la Sibiu... Iar elefantul din incapere, pe care toata lumea se face ca nu-l vede, este faptul ca DF este in ultimul an din contract.

      cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      DF si reconstructia
      in momentul de fata sunt incompatibile. Eu vad doar obiective pentru sezonul urmator aplicabile si nu mai mult. Anul asta avem echipa noua, la anul vom avea si mai noua(putin probabil sa ne descurcam sa bine sa generam continuitate)

      cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      erata
      sezonul urmator = 2021 - 2022

      cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    ....
    O veste foarte bună (dacă omul chiar o să stea pe bancă și o să-l ajute efectiv pe Dan nu doar partea fizică) și se pare că nu este chiar atât de subțire bugetul din moment ce ne permitem și noi prima dată un secund, acum așteptăm transferuri de jucători și sper să se mai risipească din pesimismul suporterilor sibieni

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    -
    Interesantă mutare, sunt chiar curios ce impact va avea asupra jocului nostru. Cred ca multă lume e sătulă de run & gun-ul pe care îl jucam de câțiva ani, nu doar eu.

    Dacă lucrurile vor merge bine, iar Dan nu va mai continua la CSU, eu il consider favorit ca sa preia postul de principal.

    cu 2 ani în urmă (04.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!