Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Antrenorii de catifea

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
23.03.2013

Imagine din meciul tur. Jucătorii salută împreună publicul. Un gest pe care nimeni nu are voie să îl strice!

Astăzi, sala C. Jude din Timişoara va fi plină ochi la duelul local dintre BC Timba şi BC Timişoara. Un meci care opune două formaţii ce deocamdată sunt în părţi opuse ale clasamentului, cu obiective diferite, cu bugete total opuse şi cu istorii ce nu pot fi comparate.

Există totuşi câteva puncte de legătură. Unul, şi cel mai evident, e că împart aceeaşi sală. Apoi faptul că mizează pe masive contingente de americani. Şi nu în ultimul rând, au antrenori tineri.

Bogdan Murărescu transpiră meci de meci pe banca "urşilor". Băieţii lui au grijă să îl îmbătrânească ori de câte ori pierd avantaje de 15-20 de puncte. S-au înmuiat totuşi în ultimele runde şi îl fac mai fericit după ce i-au adus trei victorii la rând.

Srdjan Jovanovic ar trebui să îşi facă asigurare pentru voce. Ţipă uneori mai tare ca megafoanele din sală. Îl scot din minţi oscilaţiile alor săi. Ba sus, ba jos, ba înaintea adversarului, ba la 17 puncte în spate. Iar finalurile trebuie să fie neapărat de infarct. E tânăr, are inima rezistentă, dar nu-i face bine pe termen lung.

Azi, cei doi antrenori vor fi din nou faţă în faţă. În toamnă a avut câştig de cauză Srdjan. Acum lucrurile pot sta uşor diferit pentru că şi Bogdan are o echipă mai solidă şi mai omogenă. Totuşi, "Leul-şef" rămâne favorit.

Cei doi antrenori sunt însă parcă din alt film. E ziua meciului şi până acum nu am auzit o vorbă de ocară la adresa adversarului. Până la urmă e vorba de un duel local. E un derby! Nu s-au înjurat, nici măcar pe la colţuri. Nu şi-au pus beţe în roate, nu s-au atacat prin interpuşi. Ba mai mult, au oferit o imagine care ar trebui să devină lege în România.

captură: "Divizia Locală" - Digi24 Timişoara


Invitaţi luni într-o emisiune la Digi24 Timişoara, cei doi tineri tehnicieni au vorbit numai de bine despre adversar. Murărescu le-a urat Leilor baftă în play-off. Jovanovic le-a spus că îi aşteaptă şi pe ei cât mai repede acolo. Au zâmbit, şi-au dat mâna şi au plecat acasă împreună, în aceeaşi maşină. Unul s-a oferit să-l ducă pe altul.

Deşi sunt motive să fie tensiune înainte de meci, e linişte şi pace! Se aud doar bătăile mingilor de la antrenamente. Deşi unii primesc bani de la bugetul local, iar alţii au primit "flit", deşi unii sunt mai vechi în branşă, iar ceilalţi mai noi, deşi vorbim de urşi şi lei nu am auzit răcnete, n-am văzut capcane, iar din urmele din gheare nu curge sânge, ci catifea.

Şi cu toate astea, deseară, pe parchet va fi fiecare pentru ai lui. Să fie spectacol şi respect!

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    si noi...
    cei care comentam pe aici pe site nu avem nimic de spus la astfel de situatii in schimb umplem site-ul de cancan-uri.
    Eu spun RESPECT....voi?

    cu 11 ani în urmă (23.03.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!