Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se luptă cu Arged BMSlam Stal Ostrow pentru un loc în finala FIBA Europe Cup

CSM Oradea se luptă cu Arged BMSlam Stal Ostrow pentru un loc în finala FIBA Europe Cup

Vineri, 23 aprilie, de la ora 18:00, în faimoasa Menora Mitvachim Arena, CSM Oradea se va duela cu Arged BMSlam Stal Ostrow pentru un loc în finala FIBA Europe Cup.

Echipa din Polonia se luptă pentru două trofee la finele acestui sezon. Trupa antrenată de Igor Milicic, tehnician ce i-a antrenat și pe Nikola Markovic, Aaron Broussard și Garlon Green de-a lungul carierei, a obținut de curând calificarea în finala campionatului intern, unde se va duela cu Zielona Gora. În ceea ce privește întrecerea continentală, Arged BMSlam Stal Ostrow a obținut calificarea în Final 4 după ce a trecut de Heroes Den Bosch (Olanda) în optimi, respectiv de Belfius Mons-Hainaut (Belgia) în sferturi. 

La fel ca și CSM Oradea, Arged BMSlam Stal Ostrow este prezentă în premieră la un turneu final al unei întreceri continentale. 

Ca echipă, formația poloneză are o medie de 86,6 puncte pe meci, o medie ce o situează pe locul 3 în topul celor mai ofensive echipe din competiție, după Ironi Ness Ziona (91,4) și BC Parma (88,0), alte două cluburi calificate în ultimul act al FIBA Europe Cup. Prestațiile ofensive bune ale lui Stal Ostrow nu sunt deloc întâmplătoare, finalista campionatului polonez are exact aceeași medie de puncte și în sezonul regulat al Energa Liga, întrecere unde a disputat 37 de partide. 

CSM Oradea ocupă locul 14 în acest top, cu o medie de 74,6 puncte pe meci. 

În condițiile în care în care Milicic a avut la dispoziție 7 stranieri în toate partidele din întrecerea contintentală, americanul George Kell este cel mai eficient (13,6) și cel mai bun marcator al echipei (14,4 puncte pe meci), în timp ce croatul Josip Sobin s-a evidențiat la capitolul recuperări, cu o medie de 7 mingi prinse la panou pe partidă. În ceea ce privește pasele decisive, Taurean Green (4,8 pe meci) și George Kell (4,6 pe meci) sunt jucătorii care creează cel mai mult în ofensiva lui Stal Ostrow.

În ultimele 10 meciuri jucate, Stal Ostrow nu a pierdut decât o singură partidă, meciul 2 al seriei de playoff cu Lublin. Un lucru impresionant în condițiile în care seria de meciuri include partidele eliminatorii din FIBA Europe Cup, un duel cu Zielona Gora și seria de playoff cu Legia. 

*Foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!