Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Arturas Valeika va juca sezonul viitor în Estonia

Arturas Valeika va juca sezonul viitor în Estonia

După patru sezoane petrecute la CSM CSU Oradea, Arturas Valeika va juca în noul sezon la echipa estoniană BC Parnu, arată unitedhoops.ro.

Parnu vine după cel mai bun sezon din istoria clubului, în care a bifat o finală de campionat și un loc 3 în sezonul regulat al ligii EstLat, care cuprinde formațiile din Estonia și Letonia, competiție în care s-a oprit însă în primul tur al playoff-ului.

Interesant este că noua echipă a lui Valeika va găzdui la sfârșitul lunii septembrie un turneu preliminar al FIBA Europe Cup. Pe lângă Parnu, la acest turneu mai participă Keravnos, Porto, Ironi Ness Ziona și Viena, iar câștigătoarea turneului va ajunge la în grupa celor de la CSM CSU Oradea din sezonul regulat al competiției.

În cei patru ani jucați la formația bihoreană, Arturas Valeika a pus umărul la două titluri de campioană, o supercupă, o medalie de bronz în FIBA Europe Cup, dar și la calificarea în patru finale de Cupa României și încă una de LNBM!

El a bifat 145 de apariții în LNBM, Cupa României și Supercupă în tricoul lui CSM CSU Oradea, cu medii de 7,1 puncte, 4,9 recuperări, 1,6 pase decisive, cu 0,9 intercepții și 0,6 capace în peste 22 minute pe partidă, totul pentru un indice al eficienței de +11,1.

Pe lângă câștigătoarea grupei din Estonia, ceilalți adversari ai Oradiei în grupa H a FIBA Europe Cup sunt Szolnok Olaj și Legia Varșovia.

*foto: Robby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!