Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Asesoft Ploiești câștigă dramatic Meciul 4 cu Energia și bifează o nouă finală

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.05.2015

LNBM

Play-off / Semifinale

Meciul 4

86-88

Sala Sporturilor Târgu Jiu

1-3 Statistică 3-1

Multipla campioană a României, CSU Asesoft Ploiești, este din nou în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a câștigat seria din semifinala cu Energia Târgu Jiu, scor 3-1 la general. În Meciul 4 al seriei, joc disputat la Târgu Jiu, prahovenii s-au impus la 2 puncte diferență, scor 88-86, printr-un coș marcat de Ivan Zigeranovic în ultima fracțiune de secundă a partidei, calificându-se astfel în finală, acolo unde va da piept cu BC Mureș. 

Startul întâlnirii din Sala Sporturilor din Târgu Jiu a fost unul entuziasmant, cu două echipe dornice să se afirme, cu poftă de joc, chiar dacă partida în sine avea o miză foarte mare. Energia și Asesoft au marcat împreună în sfertul inaugural nu mai puțin de 56 de puncte, cele 10 minute de joc fiind câștigate de oaspeți cu 31-25. Odată cu startul sfertului secund, cele două combatante au mai redus pofta ofensivă, fiind mult mai precaute pe ambele faze de joc. Actul a fost adjudecat de amfitrioni cu 19-18, ceea ce a făcut ca la finalul primei reprize, tabela din arena olteană să indice 49-44 în favoarea campionilor en-titre din Ploiești.

În comparație cu primul sfert al primei reprize în care s-au marcat foarte multe puncte, primul sfert din cea de-a doua jumătate a fost unul extrem de sărac din punct de vedere al reușitelor. Cu cât partida se apropia de final, cu atât baschetbaliștii celor două echipe erau mai precauți, căutau cea mai bună și cea mai sigură poziție de aruncare, fără a se grăbi. Totodată, sfertul cu numărul 3 a fost unul și foarte tensionat în care, atât cei de la Târgu Jiu, cât și cei de la Ploiești au primit câte un fault tehnic, respectiv fault anti-sportiv. Așadar, la capătul a 10 minute câștigate în cele din urmă de trupa lui Constantinides cu 16-10, scorul a devenit 60-59 pentru Energia, iar actul decisiv se anunța a fi unul incendiar. 

Energia și Asesoft au mers pe tot parcursul sfertului 4 umăr la umăr, fără a-și permite una celeilalte să se desprindă decisiv. La jumătatea secvenței, ploieștenii erau în avantaj pe tabela de marcaj, scor 70-69. Apoi, aproape de la fază la fază, se schimba echipa de la timona jocului. Ultimul minut de joc a început de la scorul de 80-79 pentru Energia. Zigeranovic și-a adus din nou echipa în avantaj, 81-80, moment în care a început recitalul de aruncări de 3 puncte. Balul a fost deschis de Porter Troupe (83-81), fiind imediat copiat de Runkauskas (83-84). Porter Troupe și-a încercat din nou norocul, însă de această dată din interiorul semicercului, fără a nimeri ținta. Cu doar 11 secunde rămase de jucat, Watson l-a faultat pe Runkauskas, lituanianul fructificând fără probleme cele două libere, scorul fiind astfel 83-86. Tabela arăta faptul că de jucat mai sunt doar 11 secunde, mingea a ajuns la Watson, care, cu sânge rece, a aruncat de la mare distanță, egalând din nou, scor 86-86. Ultimul atac aparținea astfel Asesoftului, aceștia având 4 secunde la dispoziție să marcheze coșul care să califice echipa în finală. Mingea a ajuns la Runkauskas, acesta a pătruns, găsindu-l imediat pe Zigeranovic, care a marcat în ultima fracțiune de secundă. Arbitrii confruntării au avut nevoie de probă video pentru a valida coșul pivotului celor de la Ploiești, scorul a devenit 88-86 pentru jucătorii prahoveni, care au dedicat victoria antrenorului Vladimir Arnautovic. 

Punctele formației învingătoare în acest meci au fost marcate de J. Flowers 19 (6 recuperări), C. Burlacu 18 (7 recuperări), I. Zigeranovic 17 (7 recuperări), M. Runkauskas 16, M. Pelekanos 9, S. Pot 4, C. Cooper 3 și L. Szijarto 2. De cealaltă parte, din lotul Energiei Târgu Jiu au punctat G. Watson 20 (4 recuperări, 6 pase decisive, L. Darby Jr. 16 (6 pase decisive), L. Mack 15, P. Troupe 14 (7 recuperări, 6 pase decisive), N. Milosevic 11 (8 recuperări), respectiv A. Glyniadakis 10. 

*Foto: Cosmin Iftode (sportpictures.eu)

10 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe EDY :

    echipa de albitri contra Energi
    Daca ieri nu au reusit sa invinga nici macar albitri la tg jiu astazi echiba de albitri s-a intercut pe sine si dupa un final dramatic au reusit sa invinga Energia

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    analfabet
    Dacă ai învăța un pic din lb romana și ceva gramatica , poate te-ar lua cineva în serios , "albitrule" !

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe EDY:

      Ofticosule!
      O sa mergem amindoi la cursuri de lb Romana si mai multa gramatica domnule Gabitzu,cred ca am scris corect tz nu trebuia cu ţ.Dar banuiesc dupa scris ca esti de la Puloesi sau din zona si acolo asa se scrie.

      cu 9 ani în urmă (08.05.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Tot analfabet
      Ai rămas. " Albitri " este un cuvânt pe care eu nu l-am gasit în Dex, dar poate îl știi tu acolo, la Tg Jiu. Poate înveți și când trebuie sa scrii cu doi de i , așa ,ca să nu mai râdă puștanii de generală de tine. Și nu sunt din Ploiești , stai liniștit. Dar m-a râcâit pe creier comentariul tău, albitrule !

      cu 9 ani în urmă (08.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschetfan02 :

    fluierasi
    "albitri" sau corect arbitrii este un termen atribuit unor persoane cu demnitate nu la javrele din teren

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    regulament
    Art.1-la jocul de baschet, la banca de rezerve, are voie sa stea in picioare o singura persoana-antrenorul.
    Art.1a-singura exceptie de la Art.1 se face echipei asesoft-aici are voie sa stea in picioare,sa injure,sa gesticleze si sa intre in teren jegobescu!
    Art.2-la jocul de baschet,simularile flagrante care se vad de pe luna ,se sanctioneaza cu fault.
    Art.2a-singura exceptie de la Art.2 se numeste burlacu de la echipa asesoft.
    Codul deontologic al comentatorilor.
    Art.1-comentatorii jocului de baschet trebuie sa fie obiectivi.
    Art.1a-singura exceptie se face cand joaca echipa asesoft.Atunci (cu riscul de a te face de cacao),sub nici o forma NU trebuie suparati urmatorii:jegobescu,burlacu,ghita,federatia si nu ultimul pe lista -ponta.

    cu 9 ani în urmă (08.05.2015)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      Addendum
      Addendum la comentatori:

      Art.1b - a doua exceptie de la obiectivitate este permisa in cazul echipei Steaua Bucuresti

      cu 9 ani în urmă (08.05.2015)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu orangina :

    pacat
    cu putina concentrare....se putea ajunge la meciul 5!

    cu 9 ani în urmă (08.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Burlacu...:))))
    Recunoasteti ca a fost o simulare cum rar vezi ! Am crezut ca l-a impuscat cineva din sala !

    cu 9 ani în urmă (08.05.2015) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    albitrii
    Termenul "ALBITRII" a fost introdus acum vreo 2 ani de un suporter clujean, care acum nu mai este activ pe site, si se adresa in sens peiorativ arbitrilor de baschet din tara noastra : incompetenti, vanduti si increzuti.

    cu 9 ani în urmă (08.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!