Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Asesoft Ploiești își ia revanșa în fața celor de la BCM Pitești

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
18.02.2013


71-67

19-19, 12-14, 13-12, 27-22



 Statistica meciului


 

CSU Ploiești a izbutit în această seară cea de-a 15-a victorie stagională în fața celor de la BCM Pitești. Echipa ploieșteană s-a impus pe teren propriu cu scorul de 71 la 67 în urma unui meci al cărui rezultat a stat ”în cumpănă” până în ultimele momente.

CSU Ploiești a abordat debutul partidei într-o formulă nouă, noul venit Alhadji Mohammed fiind trimis de Dado Arnautovic încă de la începutul meciului. De partea cealaltă, Tudor Costescu nu a operat modificări în ceea ce privește 5-ul de start.

Tabela de marcaj a fost inaugurată prin reușita centrului ploieștean, Vladimir Tica, care în urma unui fault comis de Pankracije Barac, după numai 11 secunde de joc, a izbutit să înscrie 3 puncte. Replica nu s-a lăsat așteptată și a venit printr-un coș din interiorul semicercului al aceluiași component argeșean menționat anterior. Cele două protagoniste au mers cap la cap în actul întâi, alternând la conducere și încheind primele 10 minute ale partidei la scor egal de 19.

Aceeași situație a avut loc și în cel de-al doilea sfert, echilibrul fiind marcat de cele 4 egalități consemnate de-a lungul secvenței secunde. Spre deosebire însă de actul întâi, în care finalizările au fost principalul punct de atracție al jocului, ratările s-au regăsit de ambele părți, astfel că ultimele 10 minute ale reprizei întâi au fost secetoase în ceea ce privește punctele marcate de ambele părți: 12-14. Echipa piteșteană a izbutit astfel să intre la pauză cu un avantaj fragil de 2 puncte, la scorul de 31-33.

La revenirea de la cabine, piteștenii au preluat comanda meciului și s-au menținut în avantaj pe tot parcursul penultimului act grație jocului colectiv prestat. Probleme la finalizare au fost și de data aceasta astfel că scorul în acest sfert a fost de13 la 12 în favoarea gazdelor. Situația a ”degenerat” în defavoarea oaspeților în sevcența decisivă, la începutul căreia, ”turnul de control” ploieștean, Cătălin Burlacu a egalat scorul la 47 printr-o ”triță”. Totodată, el a dat tonul reveniri la cârma meciului pentru coechipierii săi, care mobilizându-se, au majorat ecartul al 7 puncte, 67-60. Eforturile vizitatorilor de-a reveni în joc prin ”caruselul” de faulturi comise a fost inutil, întrucât aceștia au întâmpinat probleme serioase în spatele liniei de pedeapsă. Astfel scorul consemnat la finele partidei a fost de 71 la 67, scor favorabil gazdelor care se impun pentru prima dată în acest sezon competițional în fața grupării argeșene.

Procentajele înregistrate au fost unele modeste și de o parte și de cealaltă . În timp ce gazdele au avut o precizie de 39%la aruncările din acțiune, adversarii au marcat doar 26 de coșuri din 55 de încercări (47%). Sub panou, diferența a fost una majoră , ploieștenii reușind să  recupereze 42 de mingi dintre care 15 ofensive, pe când elevii lui Tudor Costescu au adunat doar 31. Jocul prestat de cele două protagoniste a fost unul prepoderent colectiv, astfel că jocul a consemnat 26 de pase decisive, dintre care 15 aparținând fomației prahovene. Diferența în meciul curent s-a făcut însă la capitolul liberelor marcate, unde oaspeții au avut un suprinzător procentaj de doar 41% (11/27). De asemenea, amfitrionii au beneficiat de36 de aruncări libere, având o precizie mai mare și transformând 28 dintre acestea.

Asesoft își adjudecă victoria, beneficiind de un aport semnificativ venit din partea celor doi veterani, Cătălin Burlacurespectiv Virgil Stănescu. Contribuind cu 22 de puncte din totalul de 71 și 19 recuperări din zestrea de 42, cei doi au fost un real sprijin pentru gruparea prahoveană aflată la cea de-a doua victorie consecutivă. De partea cealaltă, lipsa stăpânirii de sine și jocul sub presiune și-au spus cuvântul.

Remarcați ai partidei:

CSU Ploiești: Predrag Milietic: 16 puncte, o pasă decisivă, 6 recuperări, 20 eff.; Cătălin Burlacu: 11 puncte, 9 recuperări, pase decisive, 21 eff.; Virgil Stănescu: 11 puncte, 10 recuperări, o pasă  decisivă, 18 eff.

BCM Pitești: Slobodan Popovic: 15 puncte, 5 recuperări, 13 eff.; Pankracije Barac: 13 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, 12 eff.; Damien Kinloch: 9 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, 12 eff.

În etapa următoare, Asesoft Ploiești se deplasează la București pentru a întâlni echipa celor de la Dinamo. La polul opus, echipa din Pitești primește vizita celor de la Gaz Metan Mediaș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!