Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

ASG 2012. Sudul se impune în fața Nordului, scor 133-131

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.03.2012


Foto: opiniatimisoarei.ro

Echipa Sudului a câștigat All Star Game-ul baschetului masculin românesc ediția 2012. Evenimentul, oferit în transmisiune directă pe DigiSport 3, desfășurat la Sala Constantin Jude din Timișoara, s-a încheiat cu scorul de 133-131.

Formația care i-a avut drept antrenori pe Tudor Costescu și Vladimir Arnautovic a câștigat primul sfert la o diferență de patru lungimi. În prima pauză s-a desfășurat concursul de aruncări de la distanță, pentru ca în secvența următoare să se impună Nordul, care a terminat în avantaj prima repriză, scor 63-62. În pauza mare s-a desfășurat concursul de slam dunk, pentru ca înaintea secvenței decisive să fie organizat un concurs similar dar destinat publicului.
Pe parcursul reprizei a doua cele două echipe au oferit și mai multe puncte. Nordul a înscris 68, iar Sudul a bifat 71, incluzând cele 36 puncte marcate în secvența decisivă. Pe final, chiar dacă apărare nu a existat, jucătorii celor două echipe au punctat în așa fel încât să izbutească victoria. Aceasta a revenit Sudului, care a beneficiat de șapte jucători cu cel puțin 10 puncte marcate.

Cătălin Burlacu a avut 26 puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive, fiind singurul jucător care a participat la eveniment și a terminat în double-double.

Brian Burrell a adăugat 16 puncte, Andrei Căpușan a terminat cu 15 puncte, Damien Kinloch a reușit 14 puncte, iar Garry Gallimore a izbutit 12 puncte și 6 recuperări pentru învingători.

De cealaltă parte, Kyndall Dykes a terminat cu 27 puncte, Dominique Archie a reușit 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, Nemanja Maric a adăugat 13 puncte, Jason Forte a terminat cu 11 puncte, iar JuJuan Cooley a terminat cu 7 puncte și 7 pase decisive. Virgil Stănescu a fost cel mai prolific marcator român de la Nord, cu 8 puncte.

18 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    ASG 2012
    Organizare mai buna ca la Sibiu anul trecut - mai putini timpi morti. Insa transmisia celor de la DIGI era penibila, un vacarm de nedescris: comentatorul salii care nu mai contenea sa urle, sunetul (muzica) a la NBA care in continuu suna + Lecca in continuu vorbea prostii sau lua interviuri aiurea. Practic s-a distrus farmecul unui meci spectaculos. Desi si la meci s-a cam dus cu spectacolul la absurd, fara aparare.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • javra :

    poate
    Si mie mi-a placut mai mult. Lecca a zis cateva prostii, dar fata de comentatorii de anul trecut de la Sibiu a fost zeu. Omul a incercat sa puna cate putin din fiecare, sa imbine discutiile amuzante cu cele privitoare la nivelul baschetului nostru, organizare etc. Per total a fost Ok, doar concursul de dunk a fost subtire. E adevarat, nu se aparau, lucru care pe noi cei care ne uitam toata ziua la baschet ne cam enerveaza. Dar omul care are prima data contact cu sportul asta e incantat de ce vede. Mi-a placut si ideea de a lasa intrarea libera si cred ca daca evenimentul a fost mediatizat in Timisoara(afise, radio,etc) si-a indeplinit menirea.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    ASG 2012
    @icsabex: iti dau si nu iti dau dreptate. La prezentarea echipelor, cei din sud trebuiau sa preia o minge iar cei din nord un tricou. Unii au luat mingea, unii nu, altii au luat-o in cap, la fel si tricourile. Sunetul ( muzica ) m-a enervat la culme, cineva lua lectii de pianina... Slam-dunk si 3p , dupa parerea mea, sub cele de anul trecut. Mai frumos a fost la Sibiu 2011 ( poate sunt subiectiv). Cat despre Lecca , cred ca a candidat la MVP, mai aveam putin si-i aflam toata tineretea, fara sa vad ce e intampla pe teren. Parerea mea.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    spectacolul
    @ javra: Sa stii ca imi place mai mult baschetul spectaculos, in viteza. Dar prin ce s-a facut azi s-a cam sarit calul. Si blocajele, capacele tin de baschet. Iar azi nu prea am vazut acest lucru. Lecca a avut intentii bune, dar parca a abuzat de acele povestioare, interviuri, comentarii pe alt subiect ca ce se vedea pe ecran. La un moment dat nu mai stiam daca ma uit la un meci de baschet, sau la un talkshow cu un fundal muzical continuu neinspirat.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • realHQ :

    rahat marca Digi
    Jumate din meci in loc de actiunea de pe parchet am avut in schimb full-screen Lecca si invitatii sai in cautare de glumitze de aburit pustoaice de clasa a 7-ea. Apoi inca un sfert de meci am avut jumate de ecran acoperit de acelasi Lecca si invitatii sai cu glumitzele de a 8-a de data aceasta. Si in sfarsit au fost cateva minute de full screen (eu cred ca a fost eroare de regie de transmisie!) in care au lasat meciul sa curga sa mai vada si amarastenii de noi un dunk, un alley-oop sau o treita, care cica ar fi farmecul unui all star game?!?
    Digi-Lecca Star Game s-ar putea numi fara gresala de acum incolo.
    In rest banuiesc ca a fost frumos (dupa pista audio, ca video n-am prea avut parte) si felicitari participantilor, organizatorilor si celor care la anul vor rezilia contractul cu televiziunea fotbalistica si-l vor da pe mana unor profesionisti.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • javra :

    dada
    Muzica aia au luat-o de undeva, caci imi parea foarte cunoscuta. Ori e pusa si prin SUA ori e pe fundalul unui joc video. E foarte enervanta sau poate nu suntem noi invatati cu asa ceva. Lecca si-a povestit intreaga biografie, dar la asta ma asteptam, deoarece o face meci de meci. Oamenii au incercat sa glumeasca, sa sugereze o atmosfera relaxata, distrectie etc. Ce le-a iesit apreciaza fiecare in parte. M-au disperat si pe mine momentele in care jumatate de teren nu se vedea pentru ca il vedeam pe Lecca luand cate un interviu.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • tuchy :

    asg live
    sala plina,trebuia un roman sa castige slam-dunkul,muzica din sala a fost enervanta,cel mai bun la slam-dunk a fost DEVEN MITCHEL,comentatorul de la digi s-a dat rotund

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    javra@
    salutare man.muzica aia da, e si in jocuri dar si in nba, nhl, si competitiile de baschet si de hochei din sua.cauta pe google nba sau nhl organ music si o sa vezi cvariante.ideea e ca unele echipe au organ player, in loc de dj sta un open mind organ player si baca jingle uri muzicale de genu, dar mult mai variat.dj ul ala penibil de la timisoara poate a venit de la ceva nunta imp[reuna cu starostele care vocifera in timpul meciului.eu all star game mai de cacat n u am vazut in viata mea

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • realHQ :

    @javra
    :) "Muzica aia din SUA" e pusa de obicei cand se schimba liniile in hockey. Sau cel putin asa cred eu ca imi amintesc...varsta :(

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    HQ@
    nu.muzica e prezenta si la baschet.dar vorba ta, sin la schimbari la hochei, sau intreruperi de joc, ca nu la fiecare intrerupoere se schimba liniile;)

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • realHQ :

    right m.sandor! :)
    http://www.youtube.com/watch?v=wvAG9tOAHpA

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @allstarshit
    nu stiu de voi, dar pe mine ma doare maxim capul. lecca numai idiotenii spunea, iar crainicul salii nu mai zic... daca ma doare capul pe mine care m am uitat la tv, cred ca cei care au fost in sala sunt terminati. probabil omul comenteaza ceva meciuri de fotbal pe la radio si e obisnuit sa relateze fiecare faza in parte.. din punctul asta de vedere urat rau de tot. lecca la fel, incearca el sa fie amuzant dar nu ii iese deloc. ramane doar la stadiul de penibil.. pacat. mie sincer nu mi a placut deloc. cred ca au fost mai ok cele de anii trecuti.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    muzica SUA
    Aveti dreptate, este importata din SUA. Dar la Timisoara se punea la fiecare schimbare de posesie - in continuu.

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • realHQ :

    @ineacsu :)
    Desi de obicei "rivali" ma bucur ca de data asta suntem toti uniti in denuntarea penibilului in care incearca sa fie tarat (si mai mult) acest amarat de sport pe care il iubim o mana de oameni...

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca m.sandor :

    @real HQ
    nu stiu cine, dar cineva a propus ca totii care scriem pe forum si ne mai luam la misto, ar trebui sa ne intalnim face to face la o bere undeva in tara asta pitoreasca
    :)

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • doarbaschet :

    ASG
    Muzica respectiva este des folosita in NBA,iar marirea continua a ritmului indica echipei din atac (de obicei gazdele) apropierea de finalul celor 24 de secunde de atac,invitandu-i sa creasca si ei ritmul jocului . Referitor la ASG , subscriu celor spuse mai sus de m.sandor , dar este foarte greu sa scoti ceva bun dintr-un astfel de meci. Adevarat ca si jucatorii au fost entuziasti doar in declaratiile fortate, regizate de Lecca. Se vedea ca niciunul nu are chef sa fie acolo , desi toti erau "fascinati" de publicul extraordinar ( care si el parea plictisit-sunt curios cati ar fi fost daca biletul costa 15-20 lei,ca anul trecut la Sibiu) . As vedea mai interesant un eveniment cu doua meciuri, gen NBA , un meci de "rookies" , adica al tinerilor sub 20-22 ani , in care sa-i vezi pe toti tinerii de valoare ,Tibarna , Gutoaia , tinerii de la Iasi , Dinamo , Asesoft, Timisoara , etc. , urmat de meciul "vedetelor" , meciuri mai scurte , nu atat de lungi si plictisitoare. Ma bucur pentru Adi. Am spus intr-un comment anterior ca ar putea castiga si iata ca a facut-o. Spunea cineva ca Mitchell a fost mai spectaculos. Poate , dar daca nu finalizezi cu succes actiunea , poti incerca si slamul sarind de la linia de trei si tot nu castigi. Probabil , Adi si-a dorit mai mult ... un i-pad (cu siguranta Archie isi dorea sa fie la o bere).

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Quetz :

    @m sandor
    Sa stii ca deja ne intalnim. E drept ca suporterii echipelor "rivale" de genul U-Asesoft se intalnesc mai greu, dar nu neaparat din cauza rivalitatii, cat datorita faptului ca avem 2 meciuri directe pe an, in afara play-off-ului. Cat despre ASG, mai bine uitam cat mai repede de el. Organizarea a fost penibila, de la transmisiunea care parea coordonata de un regizor beat, announcerul salii (Florin Mihoc https://www.facebook.com/florin.mihoc daca vreti sa il felicitati si sa ii aratati sustinerea) care a performat superb ...pt o nunta cu lautari pana la Lecca care saracul a incercat sa faca prea multe de unul singur (chiar nu exista mai mult de un om in tot departamentul de Baschet de la Digi?)

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @doarbaschet
    Imi place, acid, dar bine punctat!

    cu 12 ani în urmă (20.03.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!