Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Asociația Baschet Club Timișoara a intrat în procedura insolvenței

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.11.2016

După CS Gaz Metan Mediaș, un alt club ce are legătură cu Liga Națională de Baschet masculin a intrat în procedura insolvenței. Pe data de 17.05.2016 societatea Performance Training S.R.L., furnizoare de echipament sportiv, a solicitat Tribunalului Timiș intrarea în insolvenței a debitoarei Asociația Baschet Club Timișoara, datorită creanței de peste 22.000 euro pe care BC Timișoara o datora societății din București. Tribunalul Timiș a decis, pe 15 septembrie, deschiderea procedurii față de Asociația Baschet Club Timișoara și a fixat termen pentru întocmirea și afișarea tabelului preliminar al creditorilor pe data de 21 noiembrie. 

Miercuri seară, administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Timiș, Sabou & Burz Lichidări SPRL a publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență tabelul preliminar al creditorilor, iar datoriile totale ale clubului se ridică la suma de peste 357.000 de euro. În aceast cuantum nu sunt incluse datoriile către foștii jucători și antrenor, omiși de către administratorul judiciar cu toate că unele datorii au fost recunoscute printr-o sentință definitivă a Judecătoriei Timișoara. Însă, pe lista creditorilor se regăsesc nume din actuala conducere a Sport Club Municipal Timișoara precum a președintelui Adrian Vermeșan, ce și-a înscris în tabel o creanță de 68.383 RON respectiv a managerului Ilie Trițoiu, cu o creanță în valoare de 9.201 RON.

Cea mai mare creanță, în valoare de peste 240.000 euro, este deținută de Administrația Județeană a Finațelor Publice Timiș. Printre creditori se mai află sportivul Popa Florin Daniel, fostul sportiv Toader Nicolae, Fundația pentru Tineret Timiș, Delpack Invest SRL sau Boavista Sport SRL. Adunarea generală a creditorilor este programată să aibe loc mâine, 24 noiembrie, la sediul administratorului judiciar. Conform legii, contestațiile la tabelul preliminar trebuie depuse la Tribunal, în șapte zile de la publicare. 

În cazul în care oficialii timișoreni nu vor găsi o variantă de a plăti integral datoriile, Asociația Baschet Club Timișoara ar intra în faliment, iar SCM Timișoara se va vedea obligată de a se înscrie în Liga 1.

Vă prezentăm întreg tabelul creditorilor:

3 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    22 000 euro?
    atata suma pentru echipament? pe cate decenii?

    cu 7 ani în urmă (24.11.2016) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    cat?
    cam cat crezi ca costa un set de imbracamante de calitate?fa un calcul la 20 persoane.o minge Spalding sau Molten?pantofi sport?20.000 nici nu e mult..:)))

    cu 7 ani în urmă (25.11.2016)
    • SCM Timișoara sorin:

      20000 nu e nici putin
      In care sport de pe planeta asta,pantofii sport iti sunt cumparati de echipa?Nu vorbim aici daca reprezinti imaginea unui brand.

      cu 7 ani în urmă (26.11.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!