Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Aspecte statistice interesante după victoria CSM-ului orădean la București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
11.12.2012

CSM Oradea a obținut cea de-a 11-a victorie stagională în cursul serii de luni (10.12). Roș-albaștrii au învins pe CSM București, în deplasare, scor 75-61.

Echipa pregătită de către Cristian Achim își consolidează prima poziție în clasamentul la zi al Ligii Naționale. În același timp s-au consemnat câteva aspecte statistice ce merită evidențiate:

- CSM Oradea are 11-1 în Liga Națională și are un total de 14 victorii din totalul de 15 jocuri oficiale disputate în actualul sezon competițional (incluzând jocurile de cupă).

- CSM Oradea este în continuare neînvinsă în deplasare, având 6-0 la acest capitol.

- CSM Oradea stabilește un record stagional absolut de victorii consecutive în campionat. Bihorenii au acum șapte victorii înlănțuite, depășind astfel performanța reușită de BC Mureș, care a contabilizat șase victorii consecutive.

- CSM Oradea realizează a doua serie înlănțuită de șapte victorii în acest sezon. Prima s-a consemnat la startul oficial, cu trei succese în cupă și patru în campionat. Aceasta a fost stopată de BC Timișoara, chiar în Arena Antonio Alexe.

- Recordul absolut de victorii consecutive deținut de CSM Oradea s-a consemnat în sezonul precedent. Atunci elevii lui Cristian Achim au avut o serie de opt victorii consecutive în ultimele opt runde din sezonul regulat.

- CSM Oradea a învins pe CSM București stabilind un record negativ de puncte marcate în jocurile disputate în deplasare în acest sezon. La Arena de Baschet a avut 75 de puncte înscrise după 101 la Constanța și tot în capitală dar la jocul cu Dinamo, câte 94 la Miercurea Ciuc și Brazi, respectiv 83 la Timișoara, cu Timba. Trupa lui Achim are în continuare o medie de peste 90 puncte marcate în deplasare.

- CSM Oradea a obținut prima victorie în deplasare împotriva lui CSM București într-o partidă de campionat. Totuși, echipa bihoreană a învins formația din capitală, la ea acasă, în finala mică a Cupei României în sezonul anterior.

- CSM Oradea a încasat 61 puncte la București și își consolidează prima poziție în Liga Națională la puncte primite. Roș-albaștrii au o medie de 66.4 puncte încasate pe partidă. Toate celelalte echipe din România au medii de peste 73 puncte primite.

- CSM Oradea încheie anul 2012 cu un bilanț general de 4-2 în Arena de Baschet. Bihorenii au început cu două înfrângeri (în sezonul regulat al precedentei ediții de campionat cu CSM București, respectiv în semifinala de cupă cu BC Timișoara), dar au continuat cu patru victorii (finala mică a cupei cu CSM București, în sezonul regulat al precedentei ediții de campionat cu Dinamo, respectiv câte o victorie în acest sezon competițional cu Dinamo și CSM).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!