Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

AVANCRONICĂ. BC Miercurea Ciuc - CSM Oradea

totalbaschet.ro, foto:  bihorstiri.ro

totalbaschet.ro, foto: bihorstiri.ro
18.02.2011

După două săptămâni fără meci oficial, BC Miercurea Ciuc va întâlni sâmbătă seară, pe teren propriu, formația CSM Oradea. Partida este programată să debuteze la orele 18:00 și contează pentru etapa a 22-a a Diviziei A masculine de baschet.

Orădenii fac deplasarea la Ciuc după două înfrângeri consecutive și au mare nevoie de o victorie pentru a ține pasul cu „plutonul” de echipe care țintesc un loc în playoff. Dacă privim în clasament am putea spune că formația pregătită de Cristian Achim va avea o misiune relativ ușoară sâmbătă, având în vedere faptul că harghitenii ocupă ultimul loc în ierarhia Diviziei A, însă nu va fi deloc așa. Laszlofy Botond, tehnicianul gazdelor, a avut mult timp la dispoziție să-și studieze adversarul și să pregătească confruntarea așa cum trebuie. Tot la capitolul plusuri putem specifica și faptul că sportivii ciucani au beneficiat de 13 zile fără niciun meci oficial, timp pe care l-au folosit să-și intregreze noile achiziții cât mai bine. De asemenea BC Miercurea Ciuc se află într-o vizibilă creștere de formă, dovadă fiind ultimele meciuri disputate. Trebuie subliniat faptul că Miercurea Ciuc a fost singura echipă din acest sezon care a izbutit să înscrie 52 de puncte, în 20 de minute, pe terenul campioanei en-titre, fiind foarte aproape de a furniza surpriza campionatului.

O mare bătaie de cap pentru Cristian Achim reprezintă indisponibilitățile din lot, pe lângă accidentarea lui Vasile Ștefan, căpitanul Andelko Mandici se confruntă cu unele probleme la genunchi, antrenându-se foarte puțin în această săptămână, însă mai mult ca sigur va evolua sâmbătă. În schimb Laszlofy are la dispoziție întreg lotul.

În tur orădenii s-au impus lejer, la 28 de puncte, într-o partidă în care ambele formații și-au rulat întreg lotul. Remacații de atunci au fost Andelko Mandic cu 16 puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări, de la Oradea, și Bogdan Drăguș (actualmente la CSU Brașov) având 11 puncte și 4 recuperări.

Partida va fi arbitrată de trio-ul format din Stoica Ciprian, Podar Bogdan, Habor Adrian, comisar fiind Marinescu Marius.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!